Aštuntfinaliai: atkaklūs, bet dėsningi

Aštuntfinaliai: atkaklūs, bet dėsningi

Penki pratęsimai, dvejos 11 metrų baudinių serijos, vieneriose varžybose (Olandija - Meksika) nugalėtojai paaiškėjo paskutiniosiomis akimirkomis. Štai tokie buvo šių metų pasaulio futbolo čempionato aštuntfinaliai.

Antradienį paskutinieji ketvirtfinalio dalyviai taip pat paaiškėjo ne per pagrindinį varžybų laiką. Argentinos komanda rungtynėse su Šveicarija į kitą etapą žengė tik po 118-ąją min. pelnyto Anchelio di Marijos pelnyto įvarčio.

Tuo tarpu paskutinės poros - Belgijos ir JAV rinktinių - susitikime padėtį aiškiai kontroliavo europiečiai, bet ir čia per 90 minučių įvarčio pelnyti niekam nepavyko, jie į vartus krito tik pratęsimo metu (Belgija: Kevin de Bruyne, 93 min., Romelu Lukaku, 105 min., JAV: Julian Green, 107 min.).

Sporto žurnalistas, futbolo metraštininkas Algirdas Auruškevičius pastebi, kad šio čempionato metu netikėtumų buvo tik grupės varžybose - kaip ir daugelis, jis paminėjo namo anksčiau nei tikėtasi išvažiavusias Ispanijos, Italijos, Portugalijos ir Anglijos rinktines.

"Šiose šalyse buvo ilgi čempionatai, daug futbolininkų žaidė Europos turnyrų finaluose, taigi, jie atvažiavo nepailsėję", - sako A. Auruškevičius.

Tuo tarpu antrojo etapo rezultatai jo nenustebino.

"Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad aštuntfinalio rungtynėse pergales iškovojo visos komandos, kurios savo pogrupiuose užėmė 1 vietas.

Kai kurios laimėjo per plauką - būtų gaila, jeigu iš kovos būtų pasitraukusi Brazilija, Olandija ar Belgija - tai tikrai geros komandos. O Argentinos, kuri pergalę taip pat išplėšė paskutinėmis akimirkomis, gaila nebūtų - jos žaidimas kol kas man visiškai nepatinka", - aštuntfinalius įvertino A. Auruškevičius.

Tačiau tolimesnius mačus prognozuoti jau sunku - geriausi žais prieš geriausius.

"Brazilija ir Vokietija - nuo seno mano mėgstamiausios komandos. Gali būti, kad jos susitiks jau pusfinalyje, taigi, liktų tik viena mano numylėtinė", - sako A. Auruškevičius.

Ketvirtfinalio susitikimai vyks penktadienį ir šeštadienį.

Varžybų tvarkaraščiai:

Liepos 4 d.

19 val. Prancūzija - Vokietija
23 val. Brazilija - Kolumbija

Liepos 5 d.

19 val. Argentina - Belgija
23 val. Olandija - Kosta Rika

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder