Šįvakar - kova su nė karto nesuklupusiais serbais

Šįvakar - kova su nė karto nesuklupusiais serbais

Lietuvos krepšininkai dar kartą įrodė Europai, kad turi kovotojų mentalitetą ir dėl savo šalies garbės yra pasiryžę atiduoti visą širdį - Jono Kazlausko auklėtiniai prasibrovė tarp keturių pajėgiausių Europos čempionato komandų ir tęsia kovą dėl medalių. Šiandien 22 val. (Lietuvos laiku) Prancūzijoje lietuviai kovos su nė karto šiame čempionate nesuklupusia Serbijos ekipa.

Mūsiškiams kelialapį į pusfinalį teko išsikovoti per vargus ir kančias - Lietuvos rinktinė tik po pratęsimo 95:85 (21:20, 16:16, 23:23, 19:20, 16:6) įveikė NBA žvaigždynu išsiskiriančią Italijos komandą.

Žaidėjai atsipalaiduos?

"Nuo pat čempionato pradžios mums buvo gerų ir blogų rungtynių, bet mes visada stengėmės. Mums niekas negali prikišti, kad nesistengėme. Kaip išeina, taip išeina, tokie jau esame. Lietuvoje krepšinis yra tokia religija, taip visi laukia, kad neįmanoma blogiau pasirodyti. Nesvarbu, kokia komanda. Mes stengiamės, dirbame, esame laimingi, kad laimėjome, ir toliau stengsimės", - po dvikovos su italais neslėpdamas džiaugsmo kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

Kalbėdamas apie būsimus pusfinalio varžovus - serbus, J. Kazlauskas rėžė: "Serbija yra labai gera, pajėgi ekipa. Ji šiame čempionate dar nepralaimėjo. Bet tai bus visiškai kitokios rungtynės, visiškai kitokia komanda, palyginti su Italija. Aš manau, kad daugelis mūsų žaidėjų dabar atsipalaiduos. Galbūt tai bus kitokios rungtynės ir nebus tokio susikaustymo."

Serbai gyrė lietuvius

"Lietuvos komanda nusipelno čia būti. Nuo tada, kai Lietuva atgavo nepriklausomybę, ji nepraleido nė vienerių olimpinių žaidynių. Tai didžiulis pasiekimas ir jie nusipelno didelės pagarbos iš visų. Lietuva visada pretenduoja į prizines vietas ir medalius, - dvikovos išvakarėse portalui BasketNews.lt duodamas interviu sakė Serbijos rinktinės treneris Aleksandras Džordževičius.

- Jų tęstinumas yra jų didžiausia stiprybė. Jie žino, kaip pasiekti tikslus. Tas tikslas visada yra medalis. Jie visada žaidžia kietai. Mano nuomone, Lietuva turi krepšinio mokyklą. Visada atpažinsi, kad tai lietuviškas žaidimas. Lietuvių stiprybė - komandinis žaidimas. Komandinis puolimas, komandinė gynyba, bėgimas, kova, atletiškumas. Jie visada turi gerą komandą, kurią valdo puikus treneris ir prezidentas", - pridūrė serbas.

Priminsime, kad Lietuvos rinktinė 1937, 1939 ir 2003 metais tapo Europos čempione, 1995 ir 2013 metais iškovojo sidabro medalius, o 2007-iaisias - bronzos.

STATISTIKA
LIETUVA - ITALIJA - 95:85 (21:20, 16:16, 23:23, 19:20; 16:6).
Lietuvos rinktinei taškus pelnė: Jonas Valančiūnas 26 (15 atk. kam.), Jonas Mačiulis 19 (10 atk. kam.), Mantas Kalnietis 14 (11 rez. perd.), Mindaugas Kuzminskas 13, Artūras Milaknis 9, Paulius Jankūnas 7, Renaldas Seibutis 6 (9 rez. perd.), Robertas Javtokas 1 (Deividas Gailius, Domantas Sabonis, Antanas Kavaliauskas, Lukas Lekavičius).
Italijos komandai: Andrea Bargnani 21, Marco Belinelli 18, Danilo Gallinari 17, Alessandro Gentile 12, Pietro Aradori 8, Marco Cusin 4, Andrea Cinciarini 3, Nicolo Melli 2 (Amedeo Della Valle, Luigi Datome, Daniel Hackett, Achille Polonara).
Taiklumas: dvitaškiai - 25/46 (54,3 proc.) ir 25/47 (53,2), tritaškiai - 11/18 (61,1) ir 8/28 (28,6), baudos - 12/14 (85,7) ir 11/15 (73,3).
Atkovoti kamuoliai - 37 ir 32, rezultatyvūs perdavimai - 28 ir 16, perimti kamuoliai - 1 ir 7, klaidos - 12 ir 7.

"Visi žino rungtynių kainą"

Arvydas MACIJAUSKAS, 2003 metų Europos krepšinio čempionas
Smagu, kad lietuviai Europos krepšinio čempionate prasibrovė tarp keturių pajėgiausių ekipų. Tai jau yra didelis pasiekimas. Visi Lietuvos krepšinio sirgaliai, tarp kurių ir aš, esame patenkinti. Klausiate, kaip baigsis pusfinalio dvikova su serbais ir ar lietuviams pavyks iškovoti medalius? Sunku prognozuoti. Tiek serbų, tiek lietuvių krepšinis yra aukšto lygio. Susitinka dvi talentingos žaidėjų kartos. Visko gali būti. Vieną dieną laimi, kitą dieną pralaimi, tačiau tuo gyvenimas nesibaigia. Nemanau, kad lietuviai žais atsipalaidavę tiek pusfinalio kovoje, tiek mažajame ar didžiajame finale - visi žino rungtynių kainą ir norės žūtbūt laimėti. Visi yra profesionalai ir įpratę prie įvairių situacijų. Sirgsiu už lietuvius, labai norėčiau, kad jie pakartotų 2003 metų pasiekimą - iškovotų Europos čempionato aukso medalius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder