Vladimiras Putinas: Rusijos ekonomika įveikė neigiamų tendencijų piką

Vladimiras Putinas: Rusijos ekonomika įveikė neigiamų tendencijų piką

Rusijos ekonomika įveikė neigiamų tendencijų piką, o galimas žlugimas neįvyko. Anot šalies prezidento Vladimiro Putino, šiuo metu susidariusios sąlygos suteikia Rusijai galimybes siekti realios ekonominės plėtros, todėl jomis būtina pasinaudoti.

Kalbėdamas susitikime su Rusijos įstatymų leidėjų tarybos nariais, V. Putinas pareiškė, kad šalies ekonomika gana lengvai įveikė dirbtines kliūtis sankcijų pavidalu. "Matyt, tikėjosi žlugimo", - sakė jis apie prieš Rusiją nukreiptų sankcijų autorius. Prezidentas pripažino, kad "tai sumažina plėtros galimybes, tačiau nesukėlė ir negali sukelti žlugimo".

V. Putinas pasiūlė pasvarstyti, ko siekė sankcijas taikyti pradėję asmenys. Jis nurodė, kad iki šių veiksmų Rusijos ekonomika kasmet gaudavo maždaug 500 mlrd. JAV dolerių, o po (sankcijų) ši suma sumažėjo 160 mlrd. JAV dolerių. Be to, dėl Rusijos bankams taikomų prieigos prie finansavimo lėšų apribojimų jų partneriai užsienyje praėjusiais metais neteko 130 mlrd. JAV dolerių, o šiemet negaus dar 160 mlrd. JAV dolerių.

Rusijos prezidentas mano, kad šalies ekonomika sugebėjo prisitaikyti prie naujų sąlygų. "Žinoma, reikia laiko, tačiau iš esmės šį periodą įveikiame, ekonomika adaptuojasi prie naujų sąlygų", - pareiškė jis.

V. Putinas pabrėžė, kad iš dalies dabartinės sąlygos suteiks galimybę atlaisvinti šalies rinką vietos gamintojams. Šalies lyderis pripažino, kad kai kuriais atvejais registruojamas kainų kilimas. "Tačiau tai praeis didėjant nuosavos gamybos apimtims, - įsitikinęs prezidentas. - Bet kuriuo atveju judame tinkama kryptimi".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder