Vladimiras Putinas: "Pasaulinė krizė įgauna vis pavojingesnių kontūrų"

Vladimiras Putinas: "Pasaulinė krizė įgauna vis pavojingesnių kontūrų"

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir premjeras Dmitrijus Medvedevas susitarė surengti specialų susitikimą, kuriame dalyvautų vyriausybės patarėjai ekonomikos klausimais, Kremliaus administracijos nariai ir ekspertai. Susitikime bus svarstomos Rusijos ekonomikos perspektyvos atsižvelgiant į neigiamas tendencijas pasaulinėje rinkoje, informuoja "Finmarket".

Per susitikimą pirmadienį Kremliuje D. Medvedevas pranešė prezidentui įgaliojęs vyriausybę "paraginti ekspertus parengti pasiūlymus, kaip geriausia įveikti šią tarptautinę tendenciją ir kokiomis papildomomis priemonėmis paskatinti Rusijos ekonomikos plėtrą".

Jis pasiūlė prezidentui "susitikti ir pakalbėti apskritai apie Rusijos ekonomikos plėtrą artimiausioje perspektyvoje atsižvelgiant į susiklosčiusias tendencijas".

"Siūlau sukviesti vyriausybės ekonomikos specialistų bloką, dalį prezidento administracijos, atsakingą už šią sritį, ir galbūt grupę ekspertų, kad išgirstume įvairias nuomones ir rastume optimalius atsakymus", - atsakė V. Putinas.

V. Putino nuomone, pasaulinė krizė įgauna vis pavojingesnių kontūrų, ir tai neišvengiamai atsiliepia ir Rusijai. "Taip buvo ir 2008 metais, ir dabar mes stebime tą patį", - sakė V. Putinas. Rusijos ekonomika 2009 metais, iškart po skaudžių pasaulinės finansinės krizės smūgių, susitraukė beveik 10 proc.

Rusijos prezidentas atkreipė dėmesį į tai, kad praėjusių metų pabaigoje - šių metų pradžioje "kiek sumažėjo ekonomikos augimo tempai, dar labiau susitraukė realiosios ekonomikos sektorius".

"Tai atspindi gyventojų pajamos. Atlyginimai sumažėjo. Tuo tarpu gavybos sektorius pradeda atsigauti, o tai neblogas signalas tiek apskritai pasaulio ekonomikai, tiek mūsų šaliai", - teigė V. Putinas.

Prezidento vertinimu, praėjusieji metai "apskritai buvo neblogi".

Rusijos ekonomikos ministerija praėjusią savaitę sumažino šių metų Rusijos ekonomikos augimo prognozę nuo 3,6 iki 2,4 proc., daugiausia dėl sulėtėjusios pramonės gamybos ir sumažėjusios vartotojų paklausos, praneša "Dow Jones".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder