Si Dzinpingas: Kinijai rimtų ekonominių problemų negresia

Si Dzinpingas: Kinijai rimtų ekonominių problemų negresia

Kinijos prezidentas Si Dzinpingas (Xi Jinping) teigia, kad šalies "rimtos" ekonominės grėsmės nelaukia. Savo kalboje prieš Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo organizacijos (APEC) šalių viršūnių susitikimą, vyksiantį lapkričio 10-11 dienomis, vadovas skuba išvaikyti nerimą dėl antros pagal dydį pasaulio ekonomikos. Apie tai praneša BBC.

"Žinoma, šaliai kyla šiokių tokių grėsmių, tačiau jos nebaisios", - nurodo S. Dzinpingas.

Kinija skelbia stiprinanti energetinius ryšius su Rusija - šalys tarpusavyje susitarė dėl naujo dujotiekio, jungsiančio jų teritorijas.

Manoma, kad APEC viršūnių susitikimo metu bus pasirašytos kelios itin svarbios tarptautinės sutartys tarp Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono valstybių. Vien sekmadienį S. Dzinpingas pažadėjo skirti 40 mlrd. JAV dolerių ir pagerinti prekybinius ryšius su kitomis regiono valstybėmis.

Šie metai Kinijos ekonomikai sunkūs - susitraukė nekilnojamojo turto rinka, smuko vartojimas šalies viduje, nestabilus tapo ir eksporto augimas. Visgi prezidentas teigia, kad net ir smukus valstybės ūkio plėtrai iki vos 7 proc. per metus, tačiau Kinija ir toliau būtų laikoma viena iš pirmaujančių pasaulio ekonomikų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder