Rusijos "Gazprom": dujos Europoje brangs

Rusijos "Gazprom": dujos Europoje brangs

Rusijos dujų bendrovė prognozuoja, kad eksportuojamos į Europą dujos šiais metais kainuos 325 JAV dolerius už tūkstantį kubinių metrų, arba 46 doleriais daugiau nei praėjusiais metais, praneša "Interfax", remdamasi dujų monopolijos duomenimis. Vidutinė dujų, parduodamų į tolimąjį užsienį, kaina sieks 250 JAV dolerių (2010 m. - 233 dolerius).

Kaip praneša "RIA Novosti", 2011 metais "Gazprom" ketina eksportuoti apie 151,3 mlrd. kubinių metrų dujų į Vakarų Europos šalis. Dujų eksporto į NVS ir Baltijos šalis išaugs 4,2 mlrd. kubinių metrų, iki 73 mlrd. kubinių metrų. Taigi "Gazprom" pajamos, pardavus dujas Europoje, sieks 53,3 mlrd. dolerių, o NVS šalyse - 18,25 mlrd. dolerių.

Sausį "Gazprom" į Europą eksportuojamų dujų apimtys padidėjo 6 procentais. Pagerėjo situacija dėl dujų eksporto į Italiją ir Turkiją (praėjusiais metais jis stipriai sumažėjo).

Anksčiau buvo skelbta, kad "Gazprom" eksportas į "tolimąjį" užsienį praėjusiais metais sumažėjo 2,1 mlrd. kubinių metrų, iki 138,6 mlrd. kubinių metrų.

Pasak "Gazprom" valdybos pirmininko pavaduotojo Valerijaus Golubevo, dujų eksportas į NVS ir Baltijos šalis siekė 68,8 mlrd. kubinių metrų. O Rusijos vartotojams "Gazprom" 2010 metais, palyginti su ankstesniaisiais, padidino dujų tiekimą 3 proc., arba 8,5 mlrd. kubinių metrų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder