Rusija - prieš elektros jungtis

Rusija - prieš elektros jungtis

Rusijos prezidentas jau anksčiau yra pareiškęs, kad nesupranta, kodėl Baltijos šalys nori atsijungti nuo sovietinio elektros žiedo ir izoliuoti Kaliningrado sritį.

 

Per interviu Jungtinių Valstijų televizijai CBS rugsėjį Vladimiras Putinas kalbėjo, kad noras prisijungti prie Europos sistemos prieštarauja siekiui didinti ekonominę ir politinę integraciją, kurį esą deklaruoja ir Rusija, ir Vakarai.

Jis pareiškė, kad ir šiuo atveju darbai prieštarauja žodžiams, bet sakė norintis tikėtis, kad sveikas protas triumfuos.

Esą Baltijos šalims tai dar svarbiau negu Rusijai, bet pripažino, kad nuo senosios sistemos atjungus Kaliningrado sritį, teks išleisti milijardus dolerių užtikrinti jai elektros tiekimą.

„Ką mums tai reiškia praktiškai? Tai reiškia, kad tarp kai kurių Rusijos sričių atsiranda zonos, kur neturėsime elektros perdavimo linijų, nes anksčiau jos ėjo per Pabaltijo šalis. Ir dabar mes turėsime iš naujo, išleidę milijardus dolerių, statyti šią sistemą. Mūsų partneriai Europoje irgi turės išleisti milijardus, kad įjungtų Pabaltijo šalis į savo energetikos žiedą. O kam? Jei mes iš tikrųjų, ne žodžiais, o darbais siekiame kokio nors bendro darbo ir integracijos, kam visa tai daryti?“ – kalbėjo V. Putinas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder