Nuo rugpjūčio 1 d. Rusija uždraudė įvežti į Rusiją vaisius ir daržoves iš Lenkijos

Nuo rugpjūčio 1 d. Rusija uždraudė įvežti į Rusiją vaisius ir daržoves iš Lenkijos

Nuo šių metų rugpjūčio 1 dienos Rusijos federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba "Rosselchoznadzor" draudžia įvežti daržoves ir vaisius iš Lenkijos, pagrindinės eksporto rinkos, informuoja BBC.

Toks sprendimas aiškinamas tuo, kad Lenkijos produkcijoje nustatytas neleistinas pesticidų liekanų ir nitratų kiekis.

Šis eksportuojama produkcija Lenkijai padeda uždirbti per 1 mlrd. eurų per metus. Rusija yra didžiausia Lenkijos obuolių rinka.

Toks sprendimas buvo paskelbtas netrukus po to, kai Europos Sąjunga paskelbė Rusijai sankcijas dėl įvykių Ukrainoje, o Lenkija taip pat pasmerkė Rusijos veiksmus Ukrainoje.

Lenkija ir kai kurios kitos buvusios sovietinio bloko šalys atvirai kritikuoja Rusiją dėl kilusios krizės, kaltindamos Maskvą remiant separatistus ginklais ir savanoriais.

Importo draudimas Lenkijai šįmet kainuos 0,6 proc. BVP, sakė vicepremjeras Janušas Piechocinskis (Janusz PiechociDski).

Žemės ūkis sudaro apie 3,8 proc. bendro Lenkijos BVP. Lenkijos augintojai planuoja siekti kompensacijos iš ES dėl prarastų pajamų.

Be to, nuo rugpjūčio 1 d. Rusijos federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba "Rosselchoznadzor" uždraudžia į šalį importuoti saulėgrąžas, sojų pupeles, kukurūzus ir šprotus iš Ukrainos. Kiek anksčiau ketvirtadienį Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba "Rospotrebnadzor" pranešė uždraudusi įvežti į šalį bet kokią sulčių produkciją iš Ukrainos, įskaitant sultis, skirtas vaikams. Draudžiami ir vaisių, daržovių ir žuvies konservai, pienas ir jo produkcija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder