JAV reguliavimo institucijos leido "Amazon" naudoti bepiločius orlaivius

JAV reguliavimo institucijos leido "Amazon" naudoti bepiločius orlaivius

Jungtinių Valstijų federalinės aviacijos administracijos (FAA) pateikiamas nuostatų projektas parodė, kad reguliavimo institucija neprieštarauja "Amazon" planuojamiems pradėti prekių pristatymo bepiločiais orlaiviais bandymams. Tiesa, pareigūnai laikosi nuomonės, kad orlaivis negali palikti savo operatoriaus kontroliuojamos zonos, praneša BBC.

FAA nurodė suteikusi "Amazon" sertifikatą, leidžiantį piloto licenciją turintiems asmenims atlikti bandymus skraidinant prekes bepiločiais orlaiviais. Šie turi skristi ne aukščiau kaip 400 pėdų nuo žemės (122 metrai), dienos metu ir būti aiškiai matomi savo operatorių.

Pagal šiuo metu galiojančius JAV įstatymus, naudoti šiuos orlaivius komerciniams tikslams nelegalu. Tiesa, nuostatas FAA peržiūri, todėl tikimasi, kad vis dėlto bus priimtos naujos taisyklės.

"Amazon" pirmąjį prašymą dėl leidimo Jungtinių Valstijų pareigūnams pateikė dar praėjusių metų liepą. Jau gruodį įmonė paskelbė apie savo planus pradyti bandomąją programą "Amazon Air" kitose šalyse.

"Jeigu mūsų bandymai nebus patvirtinti JAV, būsime priversti savo "Prime Air R&D" programos vykdymą plėsti užsienyje", - sakė tuo metu "Amazon" viceprezidentas Polas Mizeneris (Paul Misener).

Pirmuosius bandymus su bepiločiais orlaiviais, tiesa, mažesniais mastais, taip pat atlieka ar planuoja Kinijos interneto milžinė "Alibaba", "Google" bei siuntų tarnyba UPS.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder