JAV pateikia 100 perspektyviausių profesijų reitingą

JAV pateikia 100 perspektyviausių profesijų reitingą

Pačia geriausia profesija Jungtinėse Amerikos Valstijose laikomos programinės įrangos inžinieriaus pareigos. Tokią išvadą daro portalas "US News" sudarytame 100 perspektyviausių profesijų reitinge. Į labiausiai vertinamų pareigų trejetą taip pat patenka kompiuterinių sistemų analitikai ir dantų gydytojai.

Tarp perspektyviausių profesijų - felčeriai, farmacininkai, terapeutai, medicinos seselės, interneto tinklapių kūrėjai ir dantų higienos specialistai. Ekspertai apibendrina, kad paklausiausi ir geriausiai apmokami yra medicinos sričių ar IT specialistai.

Sąrašo gale atsidūrė dizaino srities specialistai, architektai, darbo su klientais skyrių darbuotojai, santechnikai, įstaigų darbuotojai, automobilių mechanikai, dažytojai ir psichiatrai. Vis dėlto net ir šios specialybės yra gana paklausios.

"US News" reitingą sudarė derindama kelis kriterijus: vidutinį gaunamą atlyginimą, profesijos atstovų nedarbo lygį, patiriamo streso lygį, karjeros galimybes ir darbo laiko bei likusio asmens gyvenimo laiko santykį.

Savo ruožtu atsižvelgiama ir į kiekvienos darbo sferos rinkos augimą ir pokyčius. Duomenis, kuriais remtasi tyrimo metu, pateikė JAV Darbo rinkos statistikos tarnyba, be to, naudotasi įstaigos prognoze kiekvienai sričiai ateinantiems 10-čiai metų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder