JAV kompanija "ConocoPhillips" pardavė visas rusų "Lukoil" akcijas

JAV kompanija "ConocoPhillips" pardavė visas rusų "Lukoil" akcijas

JAV naftos kompanija "ConocoPhillips" visiškai pasitraukė iš Rusijos kompanijos "Lukoil" akcinio kapitalo. Apie tai teigiama oficialiajame stambiausios Rusijoje privačios naftos kompanijos pranešime spaudai.

Pranešime teigiama, kad iki šių metų vasario 7 d. "ConocoPhillips" pardavė atviroje rinkoje visus likusius "Lukoil" vertybinius popierius. Nuo 2010 m. rugsėjo 26 d. JAV kompanija pardavė daugiau nei 6 procentus "Lukoil" akcijų.

Iš pradžių kompanijai "ConocoPhillips" priklausė 20 proc. "Lukoil" vertybinių popierių. Tačiau dėl finansinės krizės 2009 m. pabaigoje ji nusprendė parduoti savo akcijų paketą. 2010 m. kovą "Conoco" oficialiai apie tai paskelbė.

Prioritetinę teisę išpirkti vertybinius popierius iš "Conoco" turėjo pati bendrovė "Lukoil". Praėjusių metų rugpjūtį kompanija išpirko 7,6 proc. savo akcijų už 3,44 mlrd. JAV dolerių, o rugsėjo pabaigoje "Lukoil" nusipirko dar apie 5 proc. savo akcijų už 2,38 mlrd. JAV dolerių. Likusi akcijų paketo dalis buvo parduota "Conoco" atviroje rinkoje.

Pagrindinis "Lukoil" akcininkas, turintis 20 proc. akcijų, yra kompanijos prezidentas Vagitas Alekperovas. "Lukoil" viceprezidentui Leonidui Fedunui priklauso apie 10 proc. firmos vertybinių popierių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder