Didžiosios Britanijos spauda Deivido Kamerono poziciją derybose dėl ES biudžeto įvertino teigiamai

Didžiosios Britanijos spauda Deivido Kamerono poziciją derybose dėl ES biudžeto įvertino teigiamai

Didžiausi Didžiosios Britanijos laikraščiai premjero Deivido Kamerono (David Cameron) poziciją nutrūkusiose derybose dėl naujo Europos Sąjungos (ES) biudžeto įvertino palankiai, informuoja AFP.

Laikraštis "The Independent" pažymėjo, kad visi iš Briuselio grįžo pasiekę gerų rezultatų. Išvengęs absoliučiai neigiamos retorikos ir pabrėžęs, kad Britanija kovoje dėl savo reikalavimų nėra viena, premjeras esą parodė, kad išmoko, kaip elgtis per ES viršūnių susitikimus neužsitraukiant kitų dalyvių nemalonės.

"Akivaizdu, kad pozicija buvo persvarstyta. Pagal skalę nuo gero iki pasibaisėtino pasirodymo Briuselyje, susitikimas praėjo palyginti gerai tiek Europai, tiek, kaip bebūtų keista, Britanijai", - rašoma laikraštyje.

Kitas dienraštis "The Guardian" pažymėjo, kad užglaistymas ES anksčiau padėjo užbaigti daugybę sudėtingų derybų, tačiau vyriausybės nebenori savo piliečių vertinti atsainiai.

"Europoje niekam dėl nieko nesutariant, jis galėtų imtis nuosaikaus tono. Tačiau jis neturėtų manyti, kad jo sėkmė tęsis", - teigiama laikraščio straipsnyje.

Bulvarinis laikraštis "The Sun" pabrėžia, kad "premjeras iš Briuselio grįžta aukštai pakelta galva. Jis nesutiko nusileisti dėl ES biudžeto įšaldymo ar sumažinimo".

"The Daily Telegraph" pažymi, kad greitai prasidės kaltinimų kruša.

"Tikrasis kaltininkas yra ne nacionalinis lyderis, o Europos Komisija, kuri nepajėgė pateikti jokių realistiškų pasiūlymų dėl išlaidų mažinimo. Tikrasis viešojo sektoriaus skandalas yra jos abejingumas jau seniai kenčiančiam mokesčių mokėtojui", - rašo "The Daily Telegraph".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder