Barakas Obama: JAV nerimauja dėl Europos, Japonijos ir besivystančių šalių ekonomikų

Barakas Obama: JAV nerimauja dėl Europos, Japonijos ir besivystančių šalių ekonomikų

Jungtinės Valstijos nerimauja dėl Europos, Japonijos ir besivystančių šalių silpnų ekonomikų ir dėl šios tendencijos poveikio pačių JAV plėtrai, pripažino JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) per trečiadienį vykusį susitikimą su JAV verslo atstovais.

Pasak B. Obamos, "horizonte atsiranda tam tikras nerimas. Japonija silpna, Europa silpna". Anot jo, "tai, žinoma, reiškia, kad Jungtinės Valstijos... taip pat gali būti įtrauktos į šį ekonominį pasaulinį silpnumą", pastebimą, beje, ne tik "Europoje ir Japonijoje, bet ir besivystančiose rinkose". "Mes stebime šias tendencijas ir mėginame bendradarbiauti tarptautiniu mastu, visų pirma su Europa, siekdami užtikrinti stabilesnį (ekonominį) augimą", - pabrėžė B. Obama.

B. Obama labiausiai nerimauja dėl to, kad dėl "santykinės rinkų ramybės" "mes neskiriame būtino dėmesio bendram Europos ekonomikos silpnumui". "Pavojai, susiję su lėtine, ilgalaike defliacija ir iš tiesų silpna paklausa Europoje, manau, yra grėsmingesni nei ekonomikos "perkaitimo" ir infliacijos pavojai", - pareiškė B. Obama.

Šie išvardinti veiksniai, teigia B. Obama, skatina pasaulinę visuomenę "toliau tikėtis iš Amerikos ekonominės lyderystės". "Mums reikalingi ir kiti varikliai, stumiantys pasaulinę ekonomiką pirmyn", - sakė JAV prezidentas.

Komentuodamas Kinijos ekonomikos padėtį, jis priminė, kad Pekinas siekia "pasitraukti nuo modelio, kuris buvo orientuotas vien tik į eksportą, prie modelio, kai pripažįstama stabilesnės paklausos šalies viduje būtinybė".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder