Angela Merkel: "Pritariu būsimam euro zonos Solidarumo fondui"

Angela Merkel: "Pritariu būsimam euro zonos Solidarumo fondui"

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį sakė, kad ji pritartų būsimam euro zonos Solidarumo fondui, kuris skirtas nuo krizės nukentėjusioms šalims.

A. Merkel kol kas neapibūdino, kaip veiktų ši įstaiga, be to, pabrėžė, kad Europai reikia ne dar vieno fondo, bet struktūrinės reformos. Visų pirma, anot A. Merkel, Europos Sąjunga (ES) turi investuoti į švietimą ir mokslinius tyrimus - tik taip ji liks konkurencinga pasauliniu mastu. Apie tai praneša "EUbusiness".

Euro zonos šalys turi susitarti dėl bendro finansų ir ekonomikos valdymo, po to sprendimą turi patvirtinti nacionaliniai parlamentai, aiškino kanclerė. Ji pabrėžė, kad Vokietija, didžiausia Europos ekonomika, nenori šelpti viso regiono, kad tik jis liktų konkurencingas.

"Aš pasakysiu labai aiškiai: kai Europa kalba apie solidarumo mechanizmą, visada yra kalbama apie visą regioną, tačiau niekada nekalbama apie konkurencingumo nuostatas, o tik dar vieną finansavimo šaltinį. Vokietija niekada netaps tokiu šaltiniu", - pabrėžė A. Merkel.

Kalbėdama likus kelioms valandoms iki ES vadovų susitikimo Briuselyje pradžios, ji pabrėžė: "Esu įsitikinusi labiau nei bet kada, kad, jei Europa pasimokys iš savo klaidų ir laikysis pasirinkto kelio, mes pasieksime savo tikslus - turėsime stabilią ir augančią Europą".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder