Seimas linkęs numatyti, kad stiprus alus būtų pardavinėjamas tik mažose pakuotėse

Seimas linkęs numatyti, kad stiprus alus būtų pardavinėjamas tik mažose pakuotėse

Seimo narys „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis siūlo stiprų alų pardavinėti tik mažose pakuotėse.

Tokią Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą ketvirtadienį jis pateikė Seimui. Už ją po pateikimo balsavo 56 Seimo nariai, prieš buvo 2, susilaikė 25 parlamentarai. Projektas Seimo posėdžių salėje toliau bus svarstomas birželio 28 d.

„Stiprus alus visoje Europoje parduodamas tik mažose, iki 0,5 litro talpos, pakuotėse. Lietuvoje iki šiol buvo atvirkščiai – stiprus alus parduodamas išimtinai tik didelėse pakuotėse“, – sako R. Žemaitaitis, parengęs Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas.

Jis siūlo uždrausti parduoti Lietuvoje alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausančius alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 7,5 procento, išpilstytus į didesnę negu 0,2 litro tarą, išskyrus atvejus, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą.

Pagal R. Žemaitaičio siūlomą projektą, draudžiama parduoti alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausančius alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra nuo 7 iki 7,5 procento, išpilstytus į didesnę negu 0,25 litro tarą, tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra nuo 6,5 iki 7 procentų, išpilstytus į didesnę negu 0,3 litro tarą, tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra nuo 6 iki 6,5 procento, išpilstytus į didesnę negu 0,35 litro tarą, tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra ne didesnė kaip 6 procentai, išpilstytus į didesnę negu 0,5 litro tarą, išskyrus atvejus, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą.

Šiuo metu Lietuvoje draudžiama parduoti alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausančius alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 7,5 procento, išpilstytus į didesnę negu 0,5 litro tarą, išskyrus atvejus, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder