Palangos verslininkai: neturime kuo skųstis

Palangos verslininkai: neturime kuo skųstis

Ilgasis mindauginių savaitgalis į Palangą sukvietė daugybę poilsiautojų, išsiilgusių jūros bei pramogų. Tai, be abejo, ypač džiugino ir verslininkus, kurių teigimu, prekyba bei viešbučių užimtumas visas tris dienas buvo išties puikūs.

Visgi, anot kai kurių prekybininkų, atvykę lietuviai skundžiasi kylančiomis kainomis. Tačiau jie neslepia: viską, ką anksčiau turėdavome litais, dabar turime eurais.

Savaitgalis – itin pelningas

Pačioje Banasavičiaus gatvės pradžioje gintariniais dirbiniais prekiaujanti Zuzana tikino, kad ilgasis savaitgalis buvo pelningas: suvenyrų norėjo įsigyti ne tik iš kitų miestų atvykstantys poilsiautojai, bet ir emigrantai, dalyvavę Dainų šventėje.

„Na, sezonas pas mus visada prasideda nuo mindauginių, čia kaip amen poteriuose. Žmonių buvo tikrai daugiau, buvo geras oras, gal įtakos turėjo ir Dainų šventė Vilniuje. Šiaip negaliu skųstis. Vieni žmonės verkia, kad yra prastai, o aš negaliu taip sakyti. Man yra gerai“, – džiaugėsi moteris.

Jos teigimu, šie metai iš tiesų išskirtiniai, nes tiek gegužės, tiek birželio mėnesiai buvo geresni nei anksčiau. Tačiau visai kitokia situacija yra darbo dienomis.

„Šiandien jau atostogaujame, savaitgaliais būna daug daugiau žmonių. Čia savaitgalinis kurortas. Jeigu jau žmogus turi ilgesnes atostogas, jis važiuoja kitur, nori pakeisti aplinką. Į Palangą galima atvažiuoti bet kada“, – svarstė prekybininkė.

Skundžiasi dėl kainų

Dažniausi jos klientai – lietuviai, kurie „pagal kišenės turinį ieško gintarų sau arba dovanoms“.

„Tikrai nepasakyčiau, kad turistai iš užsienio būtų ta liaudis, kuri labai perka. Jie nori atsiskaityti kortele, o kortele mes nepriimame, pas mus yra grynieji. Be to, pirmu numeriu juos aptarnauja Klaipėda. Čia jie atvažiuoja tik pasižiūrėti į bažnyčią, nueiti į Basanavičiaus gatvę alučio pagerti ir, jeigu atvirai, užsukti į tualetą“, – juokėsi moteris.

Anot jos, neretai pirkėjai skundžiasi ir kainomis, nes pastaruoju metu kilo gintaro žaliavos kainos, todėl, prekybininkės teigimu, automatiškai brango ir gaminiai. Be to, lietuviai dar yra linkę kainą eurais paversti į litus.

„Kada lietuviai nėra verkę? Kiti perka ir už 50 centų ir klausia, kiek galiu nuleisti. Čia turbūt toks žmonių bruožas. Juk iš tikrųjų viską, ką mes turėdavome litais, dabar turime eurais ir nėra čia ko stebėtis“, – aiškino ji.

Verslininkas: „Jausmas buvo lyg žmonės būtų nematę Palangos“

Praėjusių metų liepą pagrindinėje J.Basanavičiaus gatvėje atsidariusio Vasaros pramogų parko, kuriame yra viešbutis, pramogos vaikams bei restoranas, vadovas Dainius Drungilas pasakojo, kad nepamena, kada Palangoje yra matęs tiek žmonių.

„Kaip tik neseniai kalbėjausi su Turizmo ir informacijos centro bei viešbučių vadovais, tai jiems netgi pasakiau tokią frazę, kad jausmas buvo lyg žmonės būtų nematę Palangos. Suvažiavo turbūt visa Lietuva, džiaugėsi, šventė valstybės šventę, nuotaika išties buvo pakili“, – įspūdžiais dalijosi jis.

D.Drungilo teigimu, pramogų parke stovintis viešbutis buvo visiškai užimtas, o rasti laisvą kambarį likusiais vasaros savaitgaliais taip pat būtų sunku.

„Žmonių buvo labai daug, neatsimenu, kada yra tiek buvę. Restoranas taip pat buvo pilnas. Tiesiog tobulos atostogos“, – komentavo jis.

Patenkinti ne visi

Visgi, rodos, patenkinti ne visi verslininkai. Taip pat J.Basanavičiaus gatvės pradžioje gintariniais papuošalais prekiaujanti Giedrė pasakojo, kad savaitgalį žmonių buvo išties labai daug, tačiau gintarų norėjo įsigyti vos vienas kitas.

„Nelabai džiaugiamės, nes tų gintarų nepirksi kiekvieną dieną. Perka daugiausiai turistai. Lietuviai verčia į litus, sako, kad labai brangu, nors tos kainos tikrai yra prieinamos, nėra jau tiek labai sulygintos. Žinoma, kainos šiek tiek kilo“, – atviravo ji.

Sezonu nesidžiaugė ir akiniais nuo saulės netoliese prekiaujanti mergina, kurios verslui trukdo, anot jos, prasti orai.

„Gal kitas prekes ir perka, bet saulės akinių, kai yra debesuota, tai neperka. Mums sezonas prastas“, – aiškino ji.

Džiaugsmu netryško ir šalia Palangos tilto ledais prekiaujantis vaikinas, kuris čia dirba jau kelis metus iš eilės.

„Žmonių savaitgalį buvo daug, bet dirbu čia ne pirmus metus ir matau, kad apskritai jų kasmet mažėja. Esu pripratęs, tai apsidirbau laisvai“, – sakė jis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder