Nuo ko pradėti nuosavų namų įrengimą?

Nuo ko pradėti nuosavų namų įrengimą?

Nuosavų namų įsigijimas daugeliui šeimų yra svarbus ir džiuginantis gyvenimo įvykis. Tačiau ties būsto įsigijimu, šis procesas nesibaigia, kadangi tolimesniame etape seka apdailos darbų vykdymas, baldų, buitinės technikos prietaisų įsigijimas bei namų interjero kūrimas. Tiesa, rinkoje galima įsigyti butus, namus, kotedžus su pilna apdaila, tuomet belieka rūpintis baldais ir interjeru. Bet kuriuo atveju, papildomų išlaidų pareikalauja brangiau kainuojantys pirkiniai, medžiagos, įrankiai, samdomų specialistų darbas. Jeigu skaičiuojant šeimos biudžetą pastebite, jog santaupų būsto įrengimo darbams galite pritrūkti, internetiniame puslapyje yra pateikiama daugiau informacijos apie didesnių pirkinių bei paslaugų finansavimo galimybes. Įsigijus būstą tiek be apdailos, tiek su ja, svarbu vadovautis tam tikromis taisyklėmis, kurios palengvina ir pagreitina galutinį namų įrengimo etapą. Tad nuo ko praeiti ir ką svarbu žinoti?

Architektai bei interjero dizaineriai vieningai sutaria, jog tikslus darbų planas yra būtinas, norint nuosekliai judėti reikiama linkme ir greičiau įsirengti nuosavą būstą. Tam, kad šiame etape nepasitaikytų klaidų, svarbu konsultuotis su specialistais. Jeigu butui ar namui yra reikalingi apdailos darbai, pirmasis etapas, kurį turite padaryti – tiksliai suplanuoti baldų išdėstymą kiekviename namų kambaryje. Tai svarbu dėl tolimesnio būsto įrengimo etapo – elektros įvadų planavimo. Jeigu baldų plano nepasiruošite, negalėsite žinoti, kurioje vietoje jums reikalingos rozetės buitinės technikos prietaisams, televizoriui ar kompiuteriui įjungti. Taip pat baldų išdėstymo plane svarbu apgalvoti ne tik stalų, spintų, lovų vietas erdvėse, bet ir įvertinti, kur ir kokio apšvietimo namuose norėsite.

Antras etapas apdailos neturinčiuose būstuose – grindų dangos, sienų bei lubų planavimas. Gerai apgalvokite, kokių grindų norėsite miegamajame, svetainėje, vaikų kambaryje, atsižvelgdami į šių kokybę, kainą, paruošimo terminus. Apsvarstykite, ar vonioje norite šildomų grindų, kambariuose - įtempiamų ar įprastų lubų. Tam, kad priimtumėte tinkamiausią jūsų kišenei sprendimą, o gyvenamasis būstas taptų praktišku ir funkcionaliu, pasitarkite su kolegomis, draugais ar šeimos nariais, kurie buvo susidūrę su namų įrengimo etapu ir gali pakonsultuoti, kokie sprendimai pasiteisino, o kokių nebekartotų.

Jeigu įsigijote apdailą turintį būstą, turbūt pastebėjote, kad bute vyraujantys sprendimai yra klasikiniai. Šiuo atveju jums tetrūksta baldų, interjero dekoravimo elementų, buitinės technikos prietaisų. Greičiausiai būste vyraujančios sienų spalvos – universalios, prie kurių dera daugelio kitų spalvų baldai, naudotos medžiagos – kokybiškos, paremtos konservatyviais, tačiau patikrintais sprendimais. Specialistų teigimu, būtent tokie klasikiniu stiliumi įrengti būstai turi ilgą išliekamąją vertę ir nors jie nėra priskiriami modernių ar originalių būstų kategorijai, norint netradicinių sprendimų, tai gali išpildyti jūsų pasirenkami baldai ir interjero dekoravimo elementai. Renkantis baldus, buitinės technikos prietaisus, apšvietimo sistemas, atkreipkite dėmesį į šių spalvas ir derinkite prie namuose vyraujančių spalvų. Pastebima, jog klasikinio stiliaus apdailos būstuose dažniausiai vyrauja minimalistinis stilius, medienos detalės, šilti atspalviai. Net jei ateityje savo gyvenamąjį būstą norėsite parduoti ar nuomoti, didelė tikimybė, jog savo stiliumi neišsiskiriantis, klasikinis, tačiau patrauklus ir jaukus butas, sulauks nemažo dėmesio.

Neleiskite, jog nuosavų namų įrengimo procesas taptų galvos skausmu. Gerai apgalvokite, kokiuose namuose norite gyventi, planuokite darbų seką, vadovaukitės specialistų, draugų patarimais, kurie neleis jums suklysti. Tinkamai planuojant darbų seką, atsikraustymas į naują būstą neužtruks ilgiau negu planavote ir apsigyvenimas praktiškuose bei funkcionaliuose namuose naujakuriams taps maloniu bei įsimintinu gyvenimo įvykiu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder