Naujoji VMG gamykla Akmenėje pradėjo darbą

Naujoji VMG gamykla Akmenėje pradėjo darbą

Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje darbą pradėjo vienos didžiausių Baltijos šalyse medienos ir baldų gamybos grupių Vakarų medienos grupė (VMG) medienos drožlių plokščių gamykla, į kurią bendrovė investavo 146 mln. eurų.

Gamykloje sumontuoti įrengimai gamykloje penktadienį pagamino pirmąsias medienos drožlių plokštes, pranešė VMG.

Metiniai gamyklos pajėgumai sieks 600 tūkst. kubinių metrų medžio drožlių plokštės, vėliau jie didės. Pasak didžiausio VMG akcininko Sigito Paulausko, tai leis pilnai užtikrinti medienos drožlių plokščių poreikį Lietuvoje.

Didžiausias VMG akcininkas Sigitas Paulauskas.

„Akmenės gamykloje pagaminta produkcija suteiks reikšmingą impulsą ne tik medienos perdirbimo ir baldų pramonės šakoms (...).

Projekto sukurta vertė neabejotinai atsispindės ir visos šalies ekonominiuose rodikliuose“, – pranešime sakė S.Paulauskas.

Gamykloje sukurta 140 naujų darbo vietų, didžioji jų skirtos automatizuotų staklių operatoriams.

Statybas VMG pradėjo 2018-ųjų rugpjūtį. S.Paulauskas BNS šią savaitę sakė, kad gamyklą oficialiai planuojama atidaryti rugsėjo 4 dieną.

Naująją gamyklą buvo planuota atidaryti anksčiau, tačiau planus sujaukė koronaviruso pandemija – į Lietuvą dirbti negalėjo atvykti Vokietijos bendrovės „Siempelkamp“ darbuotojai.

Jie į Lietuvą atvyko iškart po to, kai birželio viduryje šalyje buvo atšauktas karantinas. Pasak S.Paulausko, VMG šalia pirmosios gamyklos jau pradėjo statyti ir antrąją – korpusinių baldų gamyklą, į kurią numatoma investuoti apie 60 mln. eurų.

Grupės akcininko teigimu, koronaviruso krizė antrosios gamyklos statybų nepaveikė – planuojama, kad ji darbą pradės po metų.

VMG praėjusiais metais gavo 198 mln. eurų pajamų – 21 proc. daugiau nei 2018-aisiais, grupės grynasis pelnas pernai ūgtelėjo 6,5 proc. iki 19,97 mln. eurų.

100 proc. VMG akcijų valdo Kipre registruota „VMG Holdings“, galutinis kontroliuojantis asmuo yra S.Paulauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder