„Lavango“ planuoja antrą gamybos pastatą ir dvigubas pajamas

„Lavango“ planuoja antrą gamybos pastatą ir dvigubas pajamas

Maisto pramonės įrenginių gamybos grupė „Lavango“ kitąmet planuoja užbaigti antro gamybos statybas ir iki 2023 m. padvigubinti pardavimus. Plėtrai uostamiestyje kompaniją įkvėpia Klaipėdos LEZ suteikiamos veiklos sąlygos bei patogus susisiekimas su svarbiomis Skandinavijos rinkomis.

Nerūdijančio plieno šaldymo ir terminio apdirbimo įrenginius bei konvejerius projektuojanti ir gaminanti bei susijusias paslaugas teikianti „Lavango“ bendradarbiauja su dižiausiais Baltijos šalių, Skandinavijos ir kitų šalių maisto pramonės gamintojais. Pernai „Lavango“ įsigijo konkurentę – Danijos įmonę „CTI Process“ – dėl ko visa minėtos kompanijos gamyba buvo perkelta į Klaipėdą.

Dėl šios priežasties artimiausiais metais „Lavango“ numato gamybinių pajėgumų plėtrą: šiuo metu tvarkoma antro gamybos pastato Klaipėdos LEZ statybos dokumentacija. Šį projektą planuojama užbaigti 2021 m., ir planuojama, kad dėl to „Lavango“ pajamos iki 2023 m. padvigubės.

„Įsigijus Danijos bendrovę – gerai žinomą prekės ženklą maisto gamybos industrijoje – įgijome ir aukštos pridėtinės vertės žinias bei patirtį, intelektinę nuosavybę, patentus ir pasaulio rinkos dalį. Visą Danijos kompanijos gamybą perkėlėme į Lietuvą, todėl planuojame plėsti apimtis ir kolektyvą. Kartu neseniai atnaujinome ir „Lavango“ prekės ženklą – tikime, kad naujasis identitetas padės išsiskirti ir dar stipriau įsitvirtinti konkurencinėje aplinkoje“, – sako Jevgenij Sakovskij, „Lavango Engineering LT“ direktorius.

Šiemet „Lavango“ atidarė ir naują gamyklą Minske, Baltarusijoje. Planuojama, kad šiame objekte dirbs iki 25 žmonių, o veikla kaimyninėje šalyje leis patogiau plėsti pardavimus NVS rinkose. Šiuo metu Skandinavija ir Baltijos šalys sudaro po 45% „Lavango“ grupės pardavimų, o NVS regionas – likusius 10%. 90% prekių ir paslaugų „Lavango“ eksportuoja.

Pasak J. Sakovskij, Klaipėda yra idealus taškas „Lavango“ plečiantis tiek Vakaruose, tiek ir Rytuose.

„Klaipėdos LEZ vertinu kaip vieną iš geriausių vietų verslui iš veiklos ir logistikos perspektyvų. Mums čia patogu komunikuoti su klientais ir partneriais bei įmonių grupe, lengvai vykdome transportavimą su Skandinavijos ir Baltijos partneriais. Jaučiame aktyvų nuolatinį bendradarbiavimą su LEZ valdymo bendrovės ir kitų kompanijų kolektyvais, tai ypač buvo pastebima pandemijos metu“, – tvirtina „Lavango“ vadovas.

2019 m. „Lavango“ grupės konsoliduotos pajamos siekė 5,2 mln. EUR arba 18% daugiau nei prieš metus. Kompanija planuoja, kad iki 2023 m. jos apyvarta kasmet augs po 20%.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder