Keičiasi taisyklės, besikeliantiems su leidimais į Kuršių neriją

Keičiasi taisyklės, besikeliantiems su leidimais į Kuršių neriją

Šiandien Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija patvirtino naujus perkėlimo keltais į Kuršių neriją įkainius. Numatomas tik vienas pokytis – nuo šiol valstybė nebekompensuos ne Neringoje gyvenančių keleivių perkėlimo, kai jie vyksta su teise nemokamai keltis turinčiais keleiviais bei jų transportu. Naujoji tvarka įsigalios nuo birželio mėnesio.

Keičiasi taisyklės, besikeliantiems su leidimais

Nuo šių metų sausio neatlygintino perkėlimo į Kuršių neriją leidimų išdavimo tvarką iš savivaldybių perėmus Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD), priimtas sprendimas koreguoti kainoraštį. Nuo birželio 1 d. į kompensuojamo bilieto kainą bus įskaičiuoti tik leidimą nemokamai keltis turinti transporto priemonė ir jos vairuotojas. 

Kiti keleiviai turės arba pateikti dokumentą, įrodantį, kad jie turi teisę keltis nemokamai, arba už kelionę susimokėti įprastą keleivio kainą – 1 Eur. Kitaip tariant, nuo šiol valstybė nebekompensuos Neringoje nedeklaravusių savo gyvenamosios vietos keleivių perkėlimo, kai jie vyksta su nemokamus leidimus turinčiais keleiviais ir jų transportu.

Perkėlimo keltais kainos nesikeičia

Tuo tarpu praėjusį pavasarį pakeistas „Smiltynės perkėlos“ kainoraštis išlieka nepakitęs. Visi likusieji keleiviai ir toliau kelsis į Smiltynę už tokią pačią kainą kaip ir iki šiol. Šiuo metu keleivio ar dviratininko perkėlimas keltu į abi puses kainuoja 1 Eur, arba 50 centų į vieną pusę, lengvojo automobilio – 12,30 Eur, mopedo, motociklo – 4,90 Eur, autobuso iki 5 tonų – 24,60 Eur, virš 5 tonų – 39,40 Eur, krovininio automobilio nuo 3,5 iki 12 tonų – 28,30 Eur.

Praėjusiais metais „Smiltynės perkėla“ skaičiavo dešimtmečio perkėlimo rekordus – keleivių skaičius ūgtelėjo 17 proc., iki beveik 2,6 mln., o transporto priemonių perkelta per 720 tūks. arba 8 proc. daugiau nei 2017 m. Didelio besikeliančiųjų srauto tikimasi ir šiemet.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder