Į VMI plūdo tūkstančiai

Į VMI plūdo tūkstančiai

Vakar buvo paskutinė diena, kai gyventojai galėjo laiku pateikti deklaracijas Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI). Klaipėdos apskrities VMI skyrius miestiečių antplūdžio sulaukė tik pirmadienį. Tiesa, nepunktualiems gyventojams žadama duoti protingą laikotarpį deklaracijoms pateikti be jokių baudų.

Pasak VMI darbuotojų, pirmadienį Klaipėdos skyriui dėl susidariusios didžiulės deklaruoti norinčiųjų eilės teko dirbti iki 18 val. Tądien buvo priimta daugiau nei 1 200 klientų, kai darbo dienos vidurkis - 500-700 žmonių.

Vakar, po poilsio dienos, VMI skyriuje didelių eilių nebuvo. O ir ne visi kreipėsi deklaracijos klausimais. Vieni norėjo informacijos dėl mokėjimo už mokslą, kiti aiškinosi nesklandumus dėl "Sodros".

Iki gegužės 2 d. Klaipėdos AVMI skyrius sulaukė 70 tūkst. deklaracijų. Praėjusiais metais metinių pajamų deklaracijų skaičius buvo kiek mažesnis - 64,5 tūkst. Tačiau šįmet sumažėjo turto deklaracijų (apie 100) ir prašymų pervesti pajamų mokestį turintiems teisę gauti paramą (apie 5 tūkst. eurų).

Kol kas metines pajamų deklaracijas pateikė ne visi dirbantieji pagal verslo liudijimą (87 proc. pateikusiųjų) ir individualios veiklos pažymą (81 proc. pateikusiųjų). Pasak Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorės Laimutės Mačernienės, su šia kategorija gyventojų būna daugiausiai problemų. Tačiau VMI vėluojančiųjų pateikti deklaracijas bausti neskubės.

"Iki gegužės 2 dienos reikia pateikti deklaracijas ir susimokėti. Tačiau tikrai neskubėsime bausti gyventojų. VMI visada duoda protingą laikotarpį deklaracijoms pateikti be jokių baudų. Darome išvadą, kad gyventojai pakankamai aktyvūs ir punktualūs. Daugiau nei tūkstantis skyriuje apsilankė tik pirmadienį. Didelių eilių šiemet mes nepastebėjome", - vakar "Vakarų ekspresui" sakė L. Mačernienė.

Nuo gegužės 3 d. už kiekvieną pradelstą dieną gyventojams nuo mokėtinos sumos bus skaičiuojami 0,03 proc. siekiantys delspinigiai.

Šįmet Klaipėdos AVMI suteikė daugiau galimybių gyventojams deklaruoti pajamas su darbuotojų pagalba. Tam buvo įsteigta daugiau kompiuterizuotų darbo vietų, kur gyventojai patys galėjo pildyti deklaraciją ir gauti specialisto patarimų. Tokiu būdu buvo pateikta 8,5 tūkst. deklaracijų. Klaipėdos skyrius iš viso pagalbą suteikė apie 30 tūkst. žmonių.

Kai kuriems gyventojams buvo suteikta galimybė deklaraciją užpildyti bibliotekose, kur po keletą valandų darbavosi VMI darbuotojai. Jie lankėsi ir Dragūnų batalione, kur savo pajamas deklaravo kariai.

Deklaravo paskutinę dieną

Tautvydas

Tiesiog keičiau darbą ir atėjau deklaruoti, nes liko paskutinė diena. Jau mokėjau mokesčius, bet, pasirodo, dar 70 eurų primokėti reikia.

 

Aina

Anksčiau nebuvo laiko. Dirbu pagal individualios veiklos pažymą, tai sudėtingiau. Pati deklaruoti nemoku. Patiko nauja įrengta salė. Labai patogu, greitai aptarnavo.

Jonas

Kompiuteris namuose blogai veikė. Pernai deklaruoti pavyko sėkmingai, o dabar teko ateiti į VMI - gražuolė pakvietė prie kompiuterio ir viską sutvarkė. Dar ir 30 eurų gausiu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder