Baldų, pagamintų Klaipėdoje galima įsigyti Vokietijoje, Anglijoje, Lenkijoje, Skandinavijoje, Azijoje ir net Australijoje

Baldų, pagamintų Klaipėdoje galima įsigyti Vokietijoje, Anglijoje, Lenkijoje, Skandinavijoje, Azijoje ir net Australijoje

„Vakarų medienos grupės“ investicijos užtikrina ne tik stabilią bendrovės plėtrą, bet ir didesnę eksporto bei rinkos dalį.

Praėjusiais metais VMG įmonės Lietuvoje pasiekė 178 mln. eurų pardavimus, o bendrai su Baltarusijos įmonėmis – 394 mln. eurų nekonsoliduotus pardavimus. Palyginti su 2018 metais, pardavimai augo 13 proc.

VMG - viena didžiausių baldų eksportuotojų Baltijos šalyse.

VMG priklausanti įmonė „Klaipėdos mediena“ pernai eksportavo apie 10 proc. daugiau nei 2018 metais ir pasiekė apie 130 mln. eurų apyvartą.

Įmonė technologiškai jau pasiruošusi eksportuoti baldų už 150 mln. eurų per metus.

2019-aisiais VMG šalyje sukūrė per 90 naujų darbo vietų, Baltarusijoje – per 200.

Bendrovė didino egzistuojančius pajėgumus ir Baltarusijoje. Šioje šalyje įdiegta keliasdešimt naujų produktų, padvigubinti baldų gamybos pajėgumai Mogiliove (investicijos siekė apie 26 mln. eurų), dvigubai padidintas lenktų detalių gamybos kiekis ( investuota dar apie 17 mln. eurų).

VMG holdingo direktorius Egidijus Mockus pabrėžė, kad ne ką mažiau svarbios investicijos ir į darbuotojų saugą.

Praėjusiais metais VMG įmonėse fiksuoti tik minimalūs smulkių sužeidimų rodikliai.

"Suteikiame ir tęsiame nelaimingų atsitikimų draudimą bei sveikatos draudimą visiems mūsų darbuotojams. Toliau geriname darbo sąlygas, taip pat nuolatos investuojame į mūsų darbuotojų saugumą. Mums tai yra labai svarbu", — tikino E. Mockus.

Viena pajėgiausių Rytų Europoje medienos drožlių plokščių gamykla Naujojoje Akmenėje gamins daugiau nei 600 tūkst. kubinių metrų per metus.

Pastatyta ir jau veikianti Naujosios Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje gamykla turi naujausią įrangą.

Tikimasi, kad įmonių pardavimai 2020 metais pasieks pusę milijardo eurų.Šią vasarą viena svarbiausių žinių šią vasaLietuvo Tikimasi, kad įmonių pardavimai 2020 metais pasieks pusę milijardo eurų.

"Plėtra yra nuolatinė bendrovės būsena. Naujoji Akmenė užims tvirtą poziciją Europos medienos pramonėje. Šaliai bus kur kas naudingiau, jei daugiau medienos bus perdirbama Lietuvoje, o ne žaliavos pavidalu išvežama lyg kokioje neišsivysčiusioje valstybėje", - neabejojo VMG holdingo direktorius Egidijus Mockus.

Naujojoje gamykloje gaminamos 3 milimetrų storio medienos drožlių plokštės.

Tokios naujovės kaimyninėse šalyse, tarp kurių Baltarusija, Lenkija, Latvija ir Estija, nėra. „Ketiname investuoti ir į „Klaipėdos medienos“, ir į Mogiliovo baldų gamybos plėtrą bei automatizavimą.

Integruosime naujus produktus gamyboje. Taip pat numatytos naujos investicijos į kėdžių ir stalų gamybą Baltarusijoje. Planų ateičiai netrūksta. Norime, kad „Klaipėdos mediena“ taptų viena iš didžiausių virtuvės baldų gamintojų Europoje“, - teigė E. Mockus.

Baldų, kurie pagaminti Klaipėdoje, šiuo metu galima įsigyti Vokietijoje, Anglijoje, Lenkijoje, Skandinavijoje, Azijoje ir net Australijoje.

VMG liepos mėnesį plėtrai gavo 86 mln. Eur „Swedbank“, „Citadele“ ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko paskolą. Iš karto po to – praėjusią savaitę – VMG iš investuotojo „Domestique Asset Management“ įsigijo projekto įgyvendinimui įsteigtą bendrovę „Akmenės projektai“, rodo Registrų centro duomenys.

„Tai susiję su tuo, kad pastatą pastatė su VMG nesusijęs fondas. Kai buvo suteikta sindikuota paskola, iš to fondo mes įsigijome pastatus“, – teigė „Vakarų medienos grupės“ stebėtojų tarybos pirmininkas Sigitas Paulauskas.

Pasak S. Paulausko, VMG šalia pirmosios gamyklos jau pradėjo statyti ir antrąją – korpusinių baldų gamyklą, į kurią numatoma investuoti apie 60 mln. Eur.

Grupės akcininko teigimu, koronaviruso krizė antrosios gamyklos statybų nepaveikė – planuojama, kad ji darbą pradės po metų.

„Karantino pradžia atrodė baisiai liūdna ir neaiški, o po to, kada viskas atsistatė į savo vietas ir pradėjome dirbti gegužės mėnesį, birželio ir liepos mėnesio rezultatai rodo, kad mes einame virš planuotų pajėgumų ir net nepagaminame tiek, kiek galėtume parduoti“, – sakė jis.

Pasak VMG akcininko, grupė šiuo metu gamina daugiau negu prieš karantiną, o birželio pardavimai 10% viršijo suplanuotus.

Anot jo, jei nepasikartos karantino scenarijus, krizė metiniams VMG rezultatams galbūt net neturės įtakos.

„Tą, ką praradome per tą laikotarpį, pardavimo apimtis, tai matome, kad jos atsistato ir gali atsitikti taip, kad per šiuos metus parduosime netgi daugiau, nei buvome planavę“, – pridūrė jis.

Grupę sudaro pagrindinė įmonė VMG ir antrinės įmonės – „Klaipėdos mediena“ ir „Sakuona“ (po 92,58% akcijų), „VMG Technics“ (100% akcijų) ir „Akmenės laisvoji ekonominė zona“ (70% akcijų).

2019 m. pabaigoje grupėje dirbo 1.769 darbuotojai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder