Siūlo susirūpinti SGD terminalo saugumu

Siūlo susirūpinti SGD terminalo saugumu

Trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas kartu su komiteto nariais, vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu ir kitais svečiais lankysis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje, vyks į Suskystintų gamtinių dujų terminalą.

„Šiandien SGD terminalas yra vienas svarbiausių objektų, kurio apsauga privalo būti ypač atidi. Negalime paneigti, kad šis objektas gali tapti vienu svarbiausių taikinių agresijos atveju. Sieksime išsiaiškinti, kaip yra saugomas terminalas, kaip pasiruošę Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, kaip vykdomi pasirengimo saugoti planai ir kita“, – sakė A. Paulauskas.

Pasak NSGK pirmininko, vienas esminių apsilankymo tikslų – pasidomėti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto veikla ir saugumo užtikrinimu.

„Geopolitinė situacija šiandien yra sudėtinga, tai gali turėti įtakos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto veiklai ir ateityje planuojamiems projektams, SGD terminalo veiklai. Todėl būtina nuosekliai galvoti ir užtikrinti šių strateginių objektų apsaugą“, – kalbėjo NSGK vadovas.

Komiteto pirmininkas A. Paulauskas vizito Klaipėdoje metu taip pat susitiks su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais, lankysis Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės Kopgalio užkardoje, stebės Integruotos jūros stebėjimo sistemos pristatymą ir veikimą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder