Prašys ištirti žalą, padarytą SGD terminalui

Prašys ištirti žalą, padarytą SGD terminalui

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius teigia, kad Vyriausybė kreipsis į Generalinę Prokuratūrą, STT ir Teismų kolegiją, kad būtų ištirta žala, kurią SGDT objektui sukėlė 2008 m. pradėta byla.

Aukščiausiasis teismas patvirtino, kad 2008 metais STT ir Vilniaus apygardos prokuratūros pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl buvusių aukštų Ūkio ministerijos valstybės tarnautojų galimo piktnaudžiavimo tarnyba, buvo nepagrįstas, juos išteisino ir konstatavo, kad tiriant bylą nebuvo atsižvelgta į strateginius valstybės interesus.

Dėl šio prasidėjusio ikiteisiminmio tyrimo buvo nutrauktas SGDT statybos projektas ir atnaujintas tik po keleto metų - jį pradėjo vykdyti valstybės valdoma AB "Klaipėdos nafta". Teigiama, kad SGDT statybos kainos jau buvo smarkiai išaugusios, dėl ko susidaro ir papildomos išlaidos ir valstybės biudžetui.

"Žala valstybei buvo padaryta ne teisiamųjų veiksmais, o tuo, kad šis projektas nebuvo įgyvendintas, o Lietuva iki šiol neturi Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo", - teigiama Aukščiausiojo teismo kolegijos nutartyje.Teismo nuomone, teisiamieji kaip tik darė viską, kad terminalas būtų pradėtas statyti kuo greičiau ir kainuotų kuo pigiau.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder