Nenumatytiems SGD terminalo darbams - skubos tvarka

Nenumatytiems SGD terminalo darbams - skubos tvarka

Siekiant, kad bendrovė „Klaipėdos nafta“ laiku baigtų suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektą, kai kurie darbai bus atliekami skubiai. Taip norima išvengti ilgai trunkančių biurokratinių procedūrų ir nuostolių.

Energetikos ministerija siūlo, kad skubos tvarka galiotų, esant nenumatytoms aplinkybėms ar prireikus papildomų darbų ir prekių. Ministerija teigia, kad kitu atveju terminalo statybos pabaiga vėluos, plaukiojantis laivas-saugykla stovės be darbo, o padidėję kaštai didintų dujų perdavimo tarifą.

„Klaipėdos naftos“ komunikacijos vadovė Indrė Milinienė BNS sakė, kad projektui įgyvendinamas per itin trumpą laiką, todėl visos šalys siekia jį užbaigti laiku.

„Įvertinus pastaruosius faktorius ir tai, jog SGD terminalo statybos artėja į pabaigą, o iškilus galimoms nenumatytoms aplinkybėms ar prireikus papildomų darbų būtina užtikrinti, kad procedūros ir biurokratinės kliūtys nedarytų įtakos projekto užbaigimui laiku. Todėl iš anksto yra teikiamas Energetikos ministerijos projektas Vyriausybės svarstymui dėl SGD terminalo įstatymo pakeitimų“, - BNS sakė I.Milinienė.

Praėjusią savaitę Klaipėdoje apsilankęs premjeras Algirdas Butkevičius patikino, jog Vyriausybei gali tekti priimti papildomų sprendimų dėl terminalo projekto, o jis pats ketina į Klaipėdą atvykti dažniau.

Premjeras teigė, kad susikaupė įvairiausių klausimų, kurie turi būti sprendžiami Vyriausybės nutarimais. Premjero žodžiais, vykstant SGD terminalo statybai, gali paaiškėti tam tikrų dalykų, kurie nebuvo numatyti projektuose.

Energetikos ministerija prašo, kad SGD terminalo įstatymo įgyvendinimo pakeitimai Vyriausybėje būtų pradėti svarstyti dar liepą.

Planuojama, kad skubos tvarka sprendimus priimtų Energetikos, Susisiekimo, Aplinkos, Teisingumo, Ūkio, Vidaus reikalų, Finansų ministerijos, jų institucijos ir įmonės, Viešųjų pirkimų tarnyba, „Klaipėdos nafta“ ir „Litgas“.

SGD terminalas Klaipėdoje turėtų pradėti veikti gruodžio pradžioje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder