Į Klaipėdą plaukia didelis „Equinor“ SGD krovinys

Į Klaipėdą plaukia didelis „Equinor“ SGD krovinys

Į Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą ketvirtadienį turėtų atplaukti naujas didelis Norvegijos bendrovės „Equinor“ krovinys – jau dešimtasis pernai spalį prasidėjusiais dujų metais. 

„Dujovežis „Arctic Discoverer“ į Klaipėdos uostą turėtų atvykti kovo 5 dieną, atgabens apie 140 tūkst. kub. metrų SGD“, – BNS komentavo terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“. 

Portalų marinetraffic.com ir myshiptracking.com duomenimis, „Arctic Discoverer“ gabena SGD iš Norvegijos Melkojos uosto, kur yra „Equinor“ gamykla. 

Į Lietuvą šiuo metu plaukia ir nedidelis laivas „Coral Fungia“, plukdantis dujas iš Rusijos Vysocko uosto, kur yra „Novatek“ gamykla. Pasak „Klaipėdos naftos“, jis turėtų atvykti šeštadienį, kovo 7 dieną, ir atgabenti 6,5 tūkst. kub. metrų SGD. Tai jau 22-as toks krovinys nuo pernai spalio, visi jie svyruoja nuo 6,5 tūkst. iki 10 tūkst. kub. metrų. 

Gruodį į Klaipėdą atvyko ir daugiau kaip 150 tūkst. kub. metrų SGD krovinys iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Šiais dujų metais terminale iš viso užsakyti maždaug 21,3 TWh išdujinimo pajėgumai, tai apytiksliai atitinka daugiau kaip 22 didelius dujovežius, gabenančius vidutiniškai po 138 tūkst. kub. metrų SGD.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder