Į Klaipėdą atgabentas naftos krovinys Baltarusijai

Į Klaipėdą atgabentas naftos krovinys Baltarusijai

AB "Klaipėdos nafta"(KN) naftos terminale vakar rytą pagaliau sulaukta tanklaivio "Breiviken", atgabenusio žaliavinės naftos krovinį iš Norvegijos.

Pasak l. e. p. KN naftos verslo direktoriaus Giedriaus Sabaliausko, Klaipėdos uoste į geležinkelio cisternas perpumpuota nafta toliau geležinkeliu bus gabenama į Baltarusiją.

KN su partneriais Baltarusijoje bendradarbiauja jau daugiau nei dešimt metų teikdama jiems šviesiųjų ir tamsiųjų naftos produktų, pagamintų Baltarusijos naftos perdirbimo gamyklose, krovos paslaugas.

Ne paslaptis, kad tanklaivio "Breiviken" naftos krovinys iš Norvegijos į Klaipėdą atgabentas kilus nesutarimams tarp Rusijos ir Baltarusijos dėl žaliavinės naftos kainos.

Paklaustas, ar, be tanklaivio "Breiviken", galima tikėtis ir daugiau tanklaivių, atgabensiančių naftos Baltarusijai iš Norvegijos, G. Sabaliauskas atsakė: "Dialogas dėl naftos produktų eksporto bei žaliavinės naftos importo galimybių su klientais Baltarusijoje vyksta nuolatos. Šiuo metu kitų užklausų iš Baltarusijos dėl žaliavinės naftos importo neturime, tačiau teoriškai skaičiuojant šiandien mes savo terminale galėtume perkrauti iki 3 mln. tonų žaliavinės naftos. Bendras "Klaipėdos naftos" terminalo pajėgumas per metus, priklausomai nuo kraunamų produktų įvairovės ir krovos kompleksiškumo, - 7-9 mln. tonų naftos produktų."

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder