Žadama griežtinti statinių priežiūrą

Žadama griežtinti statinių priežiūrą

Parengtos taisyklės, numatančios statinių priežiūrą atliekančių valdytojų ir naudotojų prievoles bei atsakomybę. Pavyzdžiui, jos draudžia ant pastatų kabinti nesuderintą reklamą, laikyti statybines medžiagas, trukdančias kitiems ir kt.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso 161 straipsnis numato atsakomybę ir už savivaldybių tarybų patvirtintų miestų ir gyvenamųjų vietovių statinių tinkamos priežiūros taisyklių nesilaikymą, tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės Taryba jų nėra patvirtinusi.

Tokios Statinių tinkamos priežiūros taisyklės, reglamentuojančios uostamiesčio savivaldybės teritorijoje esančių statinių priežiūros reikalavimus, jau parengtos. Tikimasi, kad jos pagerins pastatų priežiūrą.

Vakar šios taisyklės pristatytos miesto Tarybos Teritorijų planavimo komitetui. Pastarojo nariai joms pritarė.

Taisyklės įpareigos statinių valdytojus ir naudotojus nuimti skelbimus nuo sienų, durų ir langų, šalinti nuo pastatų konstrukcijų ledą ar sniegą ir prieš atliekant šiuos darbus aptverti teritoriją, kad nenukentėtų praeiviai.

Taisyklėse yra punktas dėl grafitų, įpareigojantis šalinti keverzones nuo pastato fasado - uždažyti, kad negadintų estetinio vaizdo.

Pastatų priežiūrą atliekantieji negalės leisti kabinti išorinės reklamos ant pastatų, jeigu ji nebus suderinta su savivaldybės administracija, ir pranešti, jeigu tokia atsirastų.

Savininkai privalės užsandarinti ar konservuoti griūvančius pastatus, juos aptverti, kad nepatektų žmonės, pasirūpinti, kad juose nebūtų kaupiamos atliekos. Turės būti gaunamas daugumos statinio patalpų savininkų pritarimas dėl įvairios įrangos ant pastatų išorės įrengimo, pavyzdžiui, antenų, kondicionierių ir kt.

Numatytas draudimas be projektų ir leidimų ką nors keisti pastate, griauti balkonus, perdažyti kita spalva ir t. t. Numatyti įpareigojimai dėl bendros nuosavybės naudojimo, t. y. nebus galima įrengti pertvarų ar kitokių konstrukcijų, nenumatytų statinio projekte.

Draudžiama laikyti daiktus, statybines medžiagas pastate, jeigu jie trukdo kitiems.

Taisyklių laikymąsi kontroliuos Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius arba jo įgalioti pareigūnai, taip pat policijos pareigūnai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder