Vietoj griuvenos - socialinis būstas

Vietoj griuvenos - socialinis būstas

Gali būti, kad vietoj apleistų ir griūvančių pastatų Birutės gatvėje ateityje bus statomas daugiabutis, skirtas socialiniam būstui.

Kadaise profesiniam rengimui naudotas garažas bei mechaninės dirbtuvės, esančios Birutės gatvėje 5A, šiuo metu yra avarinės būklės, plytinės pastatų sienos yra apgriuvusios - manoma, kad plytas kažkas ardo savanaudiškiems tikslams.

Sienos vos laiko dalį gelžbetoninių plokščių stogo.

Nors likutinė šių pastatų vertė siekia apie 95 tūkst. litų, iš valstybės juos perėmusi savivaldybė apsisprendė, kad jokios investicijos į statinius neapsimokėtų. Todėl siūloma juos nugriauti.

Tam pritarė Tarybos finansų ir ekonomikos komitetas, galutinį žodį artimiausiame posėdyje turėtų tarti Taryba. Jai taip pat bus siūloma nugriauti apleistą viešąjį tualetą Melnragėje bei tris beverčius medinius pastatus Tauralaukyje, Arimų gatvėje.

Griovimo darbai atsieitų apie 200 tūkst. litų.

Kol kas neaišku, kas būtų daroma po griovimo darbų atsiradusiuose sklypuose. Šiek tiek aiškumo yra tik dėl Birutės gatvės - anksčiau patvirtintame detaliajame teritorijos plane numatoma, jog ten galima statyti socialinį būstą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder