Provincijos nekilnojamojo turto rinka merdi

Provincijos nekilnojamojo turto rinka merdi

Nors provincijos miestai dažnai gali pasiūlyti švaresnę aplinką ir žemesnį pragyvenimo lygį, nekilnojamojo turto rinka čia merdi.

Kaip praneša „Panorama“, provincijoje siauresnė darbo ir mokymosi rinka, todėl norinčiųjų nuomotis būstą – reta, o ir prekyba nekilnojamuoju turtu kelinti metai iš eilės – vangi.

„Miesto dydis, žmonių užimtumas, žinoma, veikiančios pramonės įmonės. Kadangi Kazlų Rūdoje yra pakankamai gerai veikiančių įmonių, ten kainų lygis pakankamai didelis. Kalvarijoje atvirkščiai – pramonės nėra, o kaip pasienio miestelis prarado prasmę jisai, nes aplinkkelis aplenkė jį, būsto kainos nukritę ryškiai“, – pasakoja Marijampolės nekilnojamojo turto agentūros direktorius Vidmantas Andriuškevičius.

Nors nuomos ar pirkimo-pardavimo kainos Marijampolės regione nuo 2008-ųjų sumažėjusios daugiau nei perpus, nuomotojai provincijoje kur kas atidžiau renkasi nuomininkus.

Šiek tiek kitokia padėtis Varėnos regione. Mieste būstų kainoms per metus kritus daugiau nei trečdaliu, pernai parduoti tik 4 butai.

Paklausesnės sodybos, dažniausiai vienkiemiai, kainuojantys nuo 30 iki 200 tūkst. litų.

Kada gali atsigauti nekilnojamojo turto rinka provincijoje, nekilnojamojo turto agentai nelinkę prognozuoti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder