Pradedamos Tilžės halės statybos

Pradedamos Tilžės halės statybos

Tilžės gatvėje esančios turgavietės teritorijoje penktadienį ėmė burgzti statybinė technika, gabenamos statybinės medžiagos, skamba statybininkų komandos. Čia prasidėjo šiuolaikiškos prekybos halės statybos. Planuojama, kad rudeniop trijuose 4100 kv. metrų ploto moderniai įrengtuose paviljonuose įsikurs ir savo prekes siūlys 200 prekybininkų, atsidarys kavinės, kirpyklos, bankų atstovybės.

Naujas traukos centras

Statybininkai žada, kad universalusis prekybos ir paslaugų centras duris atvers po pusmečio nuo statybos darbų pradžios. Pasak UAB „Tilžės turgus“ direktorės Vitalijos Avižienienės, tai bus analogų Vakarų Lietuvoje neturintis kiekvieną dieną dirbsiantis prekybos bei paslaugų centras, greta kurio veiks ir tradicinė turgavietė, ir automobilių turgus, ir ūkininkų turgelis. Pastačius naująją halę pirkėjams planuojam įrengti papildomą įvažiavimo kelią automobiliams iš Mokyklos gatvės.

„Mes orientuojamės į smulkųjį verslininką, kuriam nuomotis prekybos plotus didžiuosiuose prekybos centruose yra per brangu. Halėje ketiname įrengti 15 kv. metrų ploto prekybos ir paslaugų teikimo vietas, kurias nuomotis galės smulkieji prekybininkai. Užtikriname, kad nuomos kainos bus tikrai mažesnės nei Taikos prospekte veikiančioje Naujojoje turgavietėje“, - atskleidė V. Avižienienė.

Halės vizualizacijos.

Pasak „Tilžės turgaus“ direktorės, viename iš naujųjų paviljonų įsikurs drabužiais ir namų apyvokos reikmenimis prekiausiantys verslininkai, kirpyklos, kavinės, bankų skyriai, o kitame – maisto prekių, vaisių, daržovių, mėsos pardavėjai.

„Tai bus naujiena Klaipėdos prekybos centrų segmente. Po stogu veiks daugybė parduotuvėlių, o kieme – tradicinė turgavietė, automobilių, sendaikčių, baldų turgūs, ūkininkų turgelis. Klaipėdos ir iš kitų Vakarų Lietuvos miestelių atvykę pirkėjai vienoje vietoje ras viską, ko jiems gali prireikti. Juk ne kiekvienas turi galimybę apsipirkti didžiuosiuose prekybos centruose. Jau dabar apie 150 Tilžės turguje prekiaujančių verslininkų pareiškė pageidavimą įsikurti naujojoje Tilžės halėje. Be to, čia bus įrengtos patalpos ir sudarytos sąlygos prekiauti maisto produktais, mėsa. Bus ir kitų naujovių. Tiesiog norime suteikti gyvybės šiai miesto daliai, kuri, nykstant senajam turgui, ilgainiui gali visiškai apmirti“, - pasakojo V. Avižienienė.

Ji tik apgailestavo, kad labai ilgai užtruko projekto derinimo procedūros. Projekto plėtra įstrigo dėl įvairių projektavimo bei derinimo nesklandumų. Jei ne tai, Tilžės halės durys pirkėjams būtų atidarytos nuo 2015 m. pabaigos.

Investicijas į Tilžės halės prieigų infrastruktūrą planuoja ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Pasak jos vadovų, jau šiemet bus pradėta Tilžės gatvės nuo Šilutės pl. iki Jakų žiedo rekonstrukcija, po kurios šis įvažiavimo kelias į Klaipėdą taps viena pagrindinių keturių juostų arterijų su šaligatviais ir apšvietimu.

Prekybininkai džiaugiasi

„Tilžės turgaus“ savininkų iniciatyvą pastatyti naują prekybos centrą sveikina ir patys verslininkai.

„Jau dabar Tilžės turgavietėje sudarytos pačios geriausios sąlygos Klaipėdos mieste lauko prekybai. Tačiau džiugu, kad „Tilžės turgaus“ savininkai įsiklauso į klientų lūkesčius ir gerina sąlygas tiek prekybininkams, tiek pirkėjams“, - įsitikinęs Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Donatas Botyrius.

Jo manymu, šiuolaikiniai, jaunesniosios kartos pirkėjai tapo reiklesni, todėl reikalauja komfortiškesnių sąlygų. „Tokios uždaro tipo turgavietės jau veikia visuose didžiuosiuose šalies miestuose. Visos jos pasiteisino. Atėjo metas tokią prekyvietę turėti ir Klaipėdai“, - džiaugiasi D. Botyrius.

Prierašas po nuotrauka: Pastačius naująjį prekybos centrą liks ir senoji prekyvietė po atviru dangumi. Norintieji galės prekiauti po senovei, kiti galės persikelti po stogu.

Užs. Nr. 200480

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder