Pirkėjai atrado žavų vakarų Lietuvos miestą

Pirkėjai atrado žavų vakarų Lietuvos miestą

Praėję metai Šilutės krašte pasižymėjo itin sparčiu nekilnojamojo turto rinkos augimu, o susumavus visus per metus parduotus gyvenamuosius namus pastebėta, kad tokių pardavimų kiekių šiame krašte nebuvo jau mažiausiai dešimtmetį, pastebi NT sandorių rinkos duomenis apibendrinęs Registrų centras.

„Šiandien jau drąsiai galime teigti, kad NT sandorių rinka 2019 metais visoje Lietuvoje pademonstravo išskirtinius ir seniai matytus skaičius. Įregistruotų butų, gyvenamųjų namų ir žemės sklypų sandorių skaičius praėjusiais metais buvo didžiausias per pastarąjį dešimtmetį. Ypatingai džiugu augimą matyti ne tik didžiausiuose šalies miestuose, tačiau ir šalies regionuose“, – apibendrindamas NT sandorių rinkos duomenis sako Registrų centro Duomenų atvėrimo skyriaus vadovas Paulius Rudzkis.

Visoje Lietuvoje per 2019 metus įregistruota per 134 tūkst. pirkimo-pardavimo sandoriais perleistų įvairių rūšių NT objektų, arba 7 proc. daugiau nei 2018 metais (125 tūkst.), tarp jų beveik 36 tūkst. butų (5 proc. daugiau nei užpernai) ir beveik 12 tūkst. individualių gyvenamųjų namų (8 proc. daugiau).

Šilutės rajono savivaldybėje NT rinka išsiskyrė namų pardavimais. Čia pernai parduota beveik 140 gyvenamųjų namų – daugiausia nei per bet kuriuos kitus metus pastarąjį dešimtmetį. Metinis pardavimų augimo tempas ne ką mažiau įspūdingas – net 15 procentų. Be to, Šilutėje ir aplinkiniuose miesteliuose savininkus pakeitė ir beveik 356 butų, arba vos penkiais mažiau nei ankstesniais metais.

Registrų centras yra pirminis duomenų šaltinis, galintis pateikti objektyvią ir aktualią informaciją apie šalies NT tendencijas, verslo aplinką. Tiriant Lietuvos NT rinkos aktyvumą, apibendrinami NT sandorių duomenys, kuriems priskiriamas pirkimas iš fizinių ar juridinių asmenų, varžytynėse, lizingu ar išsimokėtinai ir kt., nepriskiriami – valstybinės žemės pirkimo sandoriai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder