NT: pajūryje ieškoma neatrastų vietų

NT: pajūryje ieškoma neatrastų vietų

Šalies nekilnojamo turto rinkoje – nauji gyvybės ženklai. Gyventojai pradeda domėtis investicijomis į kurortus, ieško įvairiausių gyvenamų būstų ne tik tokiuose kurortuose kaip Druskininkai ar Neringa, bet ir atranda naujus, tokius kaip Rusnė.

Anot nekilnojamo turto ekspertų, tokia vartotojų elgsena yra susijusi su keliais jų motyvais, kurių vienas, ne tik turėti poilsinę vietą sau ar savo šeimai, bet ir saugiai investuoti atitinkamas lėšas.

“Newsec/Re&Solution” gyvenamojo turto projektų vadovės Sonatos Urbelienės teigimu, gyventojai daugiausiai domisi investicijomis iki šimto tūkstančių eurų, tačiau pasitaiko norinčių investuoti ir gerokai didesnes sumas, įsigyjant itin didelės imties nekilnojamojo turto projektus, kuriuos galima būtų vystyti, prikeliant naujam gyvenimui. Priešingai nei iki krizės, dabar prioritetai yra teikiami ne tik lokacijai, bet ir kaimynams, vietos raidai bei jos perspektyvoms.

”Situacija keičiasi iš esmės. Investuojantiems rūpi miesto perspektyva, netgi politinė situacija. Tarkime, norintys vystyti naują objektą ar pertvarkyti seną nori būti tikri, kad pavyks išvengti bereikalingų kliūčių, tuo tarpu ieškantys būsto poilsiui, vis dažniau dėmesį kreipia ne į smarkiai išpopuliarėjusius Druskininkus ar Neringą, bet atranda kitą pusę marių. Rusnės, Mingės miesteliai sulaukia vis daugiau dėmesio dėl itin patrauklios gamtos, lengvai pasiekiamos jūros laivu bei labai geros kainos, lyginant su Neringa”, - sako ji.

Jos teigimu, ši marių pusė yra labai perspektyvi ir paklausa šiame Lietuvos regione tik didės, o nekilnojamas turtas šiame regione kainuoja nuo kelių tūkstančių litų už kvadratinį metrą arba maždaug penkis kartus mažiau nei Neringoje, Palangoje.

”Šis kraštas traukia savo neribotomis ir itin plataus poilsio galimybėmis bei labai gera kaina”, - sako ekspertė.

Nekilnojamojo turto bendrovės ”Ober-haus” atstovo Mariaus Čiulados teigimu, susidomėjimas rekreaciniais objektais yra juntamas visoje Lietuvoje, tačiau priešingai nei iki krizės, klientai ieško naujų, įdomesnių pasiūlymų.

”Rinka nemiega tikrai, tačiau reikalavimai joje yra kitokie nei anksčiau. Žmonėms rūpi ne tik vanduo ar graži sodyba, bet ir aplinka, kaimynai ar paties regiono perspektyva. Pamarys lietuvius visuomet traukė, tad natūralu, kad atitinkamas ir dėmesys šiam kraštui. Tuo tarpu norintys parduoti, turi pasiruošti, kad reikalavimai jų objektui bus kur kas didesni nei anksčiau”, - sako jis.

”DNB Būsto” nekilnojamo turto ekspertės Kristinos Marciulevičienės skaičiavimais, šiais metais besidominčių rekreaciniais ar poilsiniais objektais skaičius išaugo beveik perpus, lyginant su pernai.

”Besidominčių gretos tik didėja. Sulaukiame klientų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio. Ne tik investuojantiems didesnius pinigus rūpi bendra vietos raida, perspektyva, bet ir visiems kitiems, tad manau, kad vystytojams atsiranda gera niša kurti išskirtinius, kitokius projektus”, - sako ji.

Jos teigimu, daugiausiai žmonės domisi rekreaciniais projektais prie vandens.

”Atstumas darosi mažiau svarbus. Susidaro įspūdis, kad daugiau pakeliavę pasaulyje, nebebijo kelių šimtų kilometrų atstumo iki Baltijos jūros ar tų pačių marių”, - sako ji.

Rusnėje, pirmuosius pamaryje loftus ”Amber lofts” vystančios bendrovės ”Concept lofts” vadovų teigimu, per pirmą mėnesį nuo projekto pradžios jau parduota daugiau nei pusė visų loftų. Šio projekto vadovo Arno Petniūno teigimu, projektas sulaukė didelio susidomėjimo ne tik tarp norinčių investuoti į išskirtinį Lietuvos kraštą, bet ir tarp negalinčių atostogauti be marių ar Baltijos jūros.

”Šis kraštas unikalus ir neatrastas, kuriame nekilnojamasis turtas kainuoja maždaug penkis kartus mažiau nei Neringoje, bet kurią pasiekti galima vos per keliolika minučių laivu. Tai išskirtinė Lietuvos vieta”, - sako jis.

Nekilnojamojo turto ekspertų skaičiavimais, jei tokia tendencija išliks artimiausius metus, tokių projektų potencialas kurortuose gali siekti net kelias dešimtis per metus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder