Nekilnojamojo turto apsaugai - naujos galimybės

Nekilnojamojo turto apsaugai - naujos galimybės

Nekilnojamojo turto apsauga – viena didžiausių problemų, kurią savininkai linkę spręsti įvairiai. Vieni stato neperlipamas Trojos sienas, kurios neretai sudarko bendrą architektūrinį vaizdą, kiti aklai pasitiki apsaugos tarnybų operatyvumu, treti samdo sargus ir tikisi, kad jie niekados nemiega, niekados nesusigundo svetimu turtu. Tad ar įmanoma rasti optimalų sprendimą, kuris atitiks jūsų poreikius, galimybes, lesi jaustis saugiai ir mėgautis tuo, kas sukurta, uždirbta, pastatyta.

Perlipti tvorą lengva, likti nepastebėtam – neįmanoma

Kol teisėtvarkos pareigūnai visame pasaulyje ginčijasi dėl apsaugos kamerų patikimumo ir svarbos, perimetro apsaugos sistema leistų identifikuoti tikslią vietą, per kurią pažeidėjas ketina įsibrauti į saugomą teritoriją. Juk atvykęs saugos tarnybos ekipažas arba vietinis apsaugos darbuotojas, jei teritorija didesnė, nežino, kurioje vietoje ieškoti nusikaltėlio, ir tik po ilgai trunkančios apžiūros suranda silpnąją vietą.

Perimetro apsaugos sistemos negalima laikyti baigtiniu apsaugos sprendimu, tai tik efektyvios apsaugos sistemos instrumentas, pagalbininkas, kuris gali pranešti apie nelauktus svečius. "Forteza" perimetrinės apsaugos priemonių platintojo UAB "Efiko" projektų vadovas Andrejus Kurušinas teigia, kad prieš nusprendžiant įsirengti tokią apsaugos sistemą, reikia apsispręsti, kam bus siunčiamas pavojaus signalas užfiksavus įsibrovimą. Specialistai rekomenduoja tokią apsaugos sistemą sujungti su centriniais saugos tarnybų stebėjimo pultais.

Saugios kaimynystės iniciatyva – gražu, bet nepraktiška

Apklausos rodo, jog žmonės labiausiai linkę patikėti turtą saugoti savo kaimynams. Kuriamos kaimynų pagalbos iniciatyvos – geri pavyzdžiai, tačiau patyrusių nusikaltėlių tai neatbaido.

Policijos duomenimis, nusikaltėliai labai dažnai atlieka pasiruošimo darbus, stebi objektus ar sklypus. Tačiau perimetro apsaugos sistema gali užfiksuoti ir per arti tvoros prisiartinusius asmenis. Dar daugiau - tokia sistema leistų išvengti nemalonių ir įkyrių stebėtojų, užsienyje vadinamų “peeper”, kurie, net ir šeimininkui nenorint, verčia užsitraukti užuolaidą.

"Perimetro apsaugos sistema suteikia brangaus laiko, mat fiksuoja į teritoriją dar besibraunantį asmenį. "Susitikimui" su juo galima pasiruošti, ir jeigu aliarmo pranešimą fiksuoja centrinis stebėjimo pultas, saugos tarnybos ekipažas laiku suspės atvykti į įvykio vietą ir užkirs kelią nusikaltimui", - sakė Andrejus Kurušinas.O gal ir pačiam nusikaltimui bus užkirstas kelias - išgirdęs suveikusią signalizaciją, pažeidėjas tiesiog pabėgs?

Vagia ir patys sargai

Statistikos duomenimis, kol kas daugiausia įmonių teritorijų apsaugai samdo sargus, tačiau labai  dažnai sunku susirasti patikimą žmogų, kuris ne tik kad nevogtų, bet ir būtų budrus visą parą. Nuobodus ir monotoniškas darbas migdo, o kad miegas taip stipriai neviliotų, vartojamas ir alkoholis.

Perimetro apsaugos sistema leistų, kontroliuoti ir sargo darbą, pastebėti momentus, kai jis palieka teritoriją, apsisaugoti nuo sargo bendrininkų apsilankymo.

Didysis brolis turi ne tik akis

Kaip jau minėjau, perimetro apsaugos jutikliai ir pati perimetro apsaugos sistema – tai tik vienas svarbus bendros nekilnojamojo turto apsaugos elementas. Tačiau tokį inovatyvų elementą galima puikiai išnaudoti ir dirbant su vaizdo kameromis, pavyzdžiui, valdoma kamera automatiškai nukreipiama būtent ten, kur užfiksuotas pažeidimas.

Apsaugos tarnybos darbuotojai arba savininkas gali nuotoliniu būdu per internetą stebėti situaciją objekte ir imtis atitinkamų priemonių. Kitais žodžiais tariant, moderni apsaugos sistema leis užbėgti nepageidaujamiems įvykiams už akių ir, kas svarbiausia, apsaugoti ne tik turtą, bet ir gyvybę.

Nepamirškime nuosavų namų

Kalbant apie sklypo apsaugą, tiesiog negalima nepaminėti tvorų. Specialistai teigia, kad tinklines tvoras, priešingai nuo akmeninių ar mūrinių, lengviau saugoti. Taip pat tokios tvoros neuždengia vaizdo, o tai leidžia geriau kontroliuoti teritoriją.

Siekiantys ne tik saugumo, bet ir besirūpinantys objekto įvaizdžiu bei stiliumi, taip pat turės puikią galimybę rinktis. Laikas, kai apsaugos sistemos gadindavo visą pastato ar teritorijos vaizdą, jau praėjo.

Sistemos kaina svyruoja nuo 7000 iki 20000 Lt. Tiksli suma priklauso nuo teritorijos dydžio, tačiau šios investicijos atsiperka per keletą mėnesių, nes nebereikia samdyti sargų. Pigi sistema veiks neefektyviai, o ramybę dažniau drums ne įsibrovėliai, bet meilės pasiilgę katinai. O, jei rimčiau, nekokybiškos, pigios sistemos prastai veikia dėl prastų oro sąlygų: kritulių, rūko.

Daugiau informacijos:

UAB '' EFIKO ''

Tilžės g. 38, Klaipėda.

Tel.(8-46) 411353, www.efiko.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder