Lango defektai - juos montavusios firmos reikalas

Konsultuoja "Etna"

Į skaitytojų klausimus atsako UAB "Etna" technikos direktorius Ričardas Grigaliūnas.

"Prieš ketverius metus viena firma sudėjo plastikinius langus. Po kurio laiko pro juos pradėjo skverbtis šaltis, tenka langus net užkamšyti porolonu. Kaip išspręsti šią problemą?" - klausia ponia Jadvyga.

Šaltis, vanduo pro plastikinius langus gali skverbtis dėl dviejų priežasčių. Galbūt per ilgą eksploatavimo laiką atsilaisvino lango lankstai ir juos reikėtų pareguliuoti. Taip pat gali būti susidėvėjusios ar sutrūkusios lange esančios tarpinės - tuomet jas reiktų pakeisti.

Norint pašalinti šiuos defektus, reiktų kviesti tą pačią firmą, kuri sudėjo langus. Rimta bendrovė, turinti gaminių kokybę garantuojantį sertifikatą, pagal sutartį savo klientams turėtų suteikti 5 metų nemokamą garantinį aptarnavimą. Be to, sutartyje ji turėtų pateikti ir rekomendacijas, kaip teisingai rūpintis langais, kad jie kuo ilgiau tarnautų.

Tačiau gana dažnai savo reputacija nesirūpinančios firmos langus sudeda mažomis sąnaudomis: taupoma pasirenkant apdailos medžiagas, nekokybiškai atliekami montavimo darbai. Neretai žmonės nepaiso, kad langų firma neturi kokybės sertifikato ir nereikalauja sutarties - tai didelė klaida. Tuomet klientui belieka kreiptis į kitą bendrovę, kuri pašalins lango defektus, tačiau už tai reikės mokėti.

"Kaip prižiūrėti plastikinius langus, kad jie kuo ilgiau tarnautų?" - klausia skaitytoja Violeta.

Plastikinių langų ir durų priežiūra nesudėtinga, jų nereikia dažyti. Lygūs plastikiniai paviršiai valomi lengvai - paprastu arba muilinu vandeniu. Rekomenduojama naudoti specialų "Schuco PVC" buitinį valiklį, kuris ne tik nuvalo, bet ir atnaujina plastikinį paviršių.

Negalima naudoti abrazyvinių bei natrio valiklių, benzino, nes jie gali pažeisti valomus paviršius. Stiklo paketams valyti tinka visos stiklų valymui skirtos priemonės. Jeigu patalpoje, kur įrengti langai, nėra ventiliacijos, gali sumažėti oro cirkuliacija ir atsirasti vandens garų ant stiklo paketų paviršiaus. Todėl būtina periodiškai vėdinti patalpas: 3-4 kartus per dieną po 10-15 min.

Visas judančias metalines dalis kartą per metus rekomenduojama sutepti mašinine alyva. Tačiau esant labai intensyviam naudojimui, gali atsirasti nepakankamas sandarumas, sunkesnis apkaustų ir spynų darbas. Dėl šių defektų pašalinimo reikia kreiptis į langus montavusią firmą.

Parengė Žygimantas MEŠKAUSKAS

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder