Gyvenamoji statyba Klaipėdoje jau atgyja

Gyvenamoji statyba Klaipėdoje jau atgyja

Uostamiestis jau atsigauna po statybų sektoriaus sąstingio - gyvenamajame kvartale Dragūnų gatvėje pradedamas statyti 19 aukštų komercinės ir gyvenamosios paskirties pastatas.

Pasak kvartalą statančios bendrovės "Pamario troba" direktoriaus Juozo Raišučio, šiemet planuojama padėti pamatus. Žemės darbai jau yra pradėti. Statybas numatoma baigti ne anksčiau nei po dvejų metų.

Pastatas bus maždaug 15 tūkst. kv. m bendrojo ploto. Pirmasis jo aukštas - beveik 1 000 kv. m ploto - skiriamas komercijai, o aukščiau numatyti tik butai. Jų turėtų būti 138.

"Vienas pastato korpusas bus 19 aukštų, kaip stovintysis šalia, ir dar numatytos trys penkių aukštų laiptinės", - sakė J. Raišutis.

Automobilių stovėjimo aikštelę planuojama įrengti po pačiu namu ir kiemu.

Skaičiuojama, jog statybos gali atsieiti iki 30 mln. litų.

Pasak J. Raišučio, statyti imtasi suaktyvėjus pirkėjams. Dėl šios priežasties vasarą buvo paspartinti darbai Dragūnų g. 13 stovinčiame 116 butų daugiaaukštyje - ateinantį pavasarį ar vasarą šį namą jau tikimasi visiškai pabaigti. Ateinančiais metais iš peties bus imtasi ir prie miško stovinčio Dragūnų g. 15 namo, kuriame darbai šiuo metu vyksta ne taip intensyviai.

Kol kas kitų statybų "Pamario troba" neplanuoja, nors popieriuose "guli" dar keletas gyvenamųjų pastatų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder