Griauna sandėlį - kenčia gyventojai

Griauna sandėlį - kenčia gyventojai

Kalnupės gatvės gyventojai piktinasi dėl kaimynystėje esančios bendrovės "Klaipėdos Smeltė" teritorijoje (buvusioje "Progreso" gamykloje) vykdomų darbų. Pasak jų, atrodo, tarsi ten būtų pradėjusi veikti akmenų ir betono smulkinimo gamykla - triukšmas ir dulkės esą neleidžia ramiai gyventi jau keletą mėnesių.

Tačiau "Klaipėdos Smeltės" vadovybė tikina neatidariusi jokios naujos gamyklos, tiesiog likviduojamas nugriauto sandėlio statybinis laužas.

Specialistai nieko nerado

"Per langus matome, kad "Klaipėdos Smeltės" teritorijoje prikrauta krūvos pabėgių, matyt, juos ir trupina, perdirba. Bet negi tokia akmenų skaldymo gamykla gali veikti mieste? Dulkės jau gerkles graužia", - piktinosi į redakciją paskambinęs Kalnupės gatvės gyventojas.

Pasak jo, dėl suprastėjusios gyvenimo kokybės gyventojai gegužę rašė raštus ir į savivaldybę. Atsakymo pavyko sulaukti tik vakar. Jame rašoma, kad specialistai nuvykę į nurodytą teritoriją nepastebėjo dulkių padidėjimo, nerasta betoninių pabėgių ar įrenginių, kurie smulkintų juos.

"Nevykdoma jokia veikla, kuri darytų neigiamą poveikį gyventojų sveikatai", - iš savivaldybės gautą raštą citavo Kalnupės gyventojas.

Pasak jo, pikčiausia ir buvo tai, kad gyventojų sveikata turintys rūpintys specialistai į viską žiūri pro pirštus.

"Matyt, net nebuvo atvažiavę. Tuščias atsirašinėjimas ir tiek. O mums jau gerkles graužia nuo sklindančių dulkių", - pyko klaipėdietis.

Greitai baigsis?

"Klaipėdos Smeltės" vadovybė ramina, kad jokios akmenų perdirbimo gamyklos niekas neatidarė, o gyventojų patiriami nepatogumai esą greitai baigsis.

"Tiesiog nugriovėme didžiulį 4 aukštų sandėlį, o darbus atlikusiai bendrovei leidome statybinį laužą perdirbti vietoje ir išsivežti. Jie vietoje smulkina betoną ir perduos jį kelininkams. Šitie darbai jau eina į pabaigą, manau, kad per liepą viskas bus baigta", - situaciją komentavo "Klaipėdos Smeltės" generalinis direktorius Rimantas Juška.

Pasak jo, netoli nugriauto sandėlio sukrautos krūvos geležinkelio pabėgių nėra ir nebus smulkinamos.

"Mūsų teritorijoje vyko rekonstrukcijos darbai, buvo nuardyta 1,5 kilometro geležinkelio bėgių. Mes esame įsipareigoję juos demontuoti, išardyti ir perduoti Uosto direkcijai. Tad toje vietoje, kur pabėgiai sukrauti, yra atskiriama metalinė ir betoninė dalis. Bet jie tikrai nėra ir nebus smulkinami", - aiškino R. Juška.

Jis patikino, kad bendrovė deda visas pastangas, jog dėl jų kaimynystės gyventojai nepatirtų jokio diskomforto.

"Tikrai nenorime, kad čia kiltų tokios problemos, kaip Nemuno gatvėje", - draugišką kaimynystę gyventojams žadėjo R. Juška.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder