Gerojo drakono alsavimas

Gerojo drakono alsavimas

Erdvės kompozicijos menas

Kai namas tarsi atgyja, jame skamba varpeliai, girdisi perstumiamų baldų bildesys, griaunamos sienos, kertamos naujų langų angos, dėl šio šurmulio yra kalti žmonės, būstą įsirengiantys pagal fengšui metodiką.

Būdami dėmesingi savo namui, pajusite jame gerojo drakono alsavimą.

Truputis teorijos

Fengšui - tai būsto praktinė filosofija. Kiekvienas namas turi savo energetiką - gerą ar nelabai. Tą energetiką padaryti geresnę mes tikrai galime.

Iš senovės Kinijos kilęs mokymas pastaruoju metu įgauna naują raidą. Tarkim, prieš tūkstančius metų vargu ar koks išminčius būtų galėjęs patarti, kur pastatyti televizorių. Manoma, kad daiktų išsidėstymas namuose, pats būsto įrengimas gali turėti esminį poveikį žmogaus likimui.

Fengšui sudaro trys pagrindinės dalys: dao, in-jang ir chi.

Dao - tai mūsų ryšys su pasauliu. Šiuo požiūriu jūsų namas turi būti harmoningas viduje ir derėti prie vietovės kraštovaizdžio. In ir jang derinys - tai dvasinės pusiausvyros, kuri dažnai priklauso nuo interjero, suradimas.

Paprastai tariant, in - tai tamsa, šaltis, silpnybė, moteriškumas, o jang - šviesa, saulė, ugnis, vyriškumas. Interjere in tampa tamsios spalvos, minkštos pagalvėlės, plikos sienos, žemi baldai, vėsa; jang - visiška priešingybė. Šiuos du polius reikia teisingai subalansuoti.

Jei norite atsipalaiduoti - pasirinkite in. Išjunkite televizorių, įsukite neryškias lemputes, tamsios spalvos čia kaip tik. Būtų puiku, jei pasistatytumėt fontanėlį.

Jei norite būti aktyvus, energingas - taikykite jang teoriją. Šviesą padarykite kuo ryškesnę, pasirūpinkite pašaliniais garsais, pavyzdžiui, pastatykite garsiai tiksintį laikrodį, įjunkite ventiliatorių. Lentynos, pilnos knygų, taip pat padės. Savo būseną taip pat galite valdyti panašiais būdais, kurių principas pakankamai aiškus.

Chi - gyvybinė energija. Ji kaip vėjelis nevaržoma turi pleventi po namus. Neteisingai suprojektuotas interjeras gali tapti chi spąstais. Tai negerai. Pertvaromis ir baldais nesukurkite aklaviečių. Chi netinka ankštos patalpos, uždaros durys, spūstis, o štai koridoriai, langai, šviesa jai patinka.

Geras ir blogas namas

Teigiama, jog gyvenant name, kuriame nepalankus fengšui - nieko gero nesulauksite. Viskas kris iš rankų, gyvenimas nesiseks. Blogai, jei namas įspraustas tarp dviejų didesnių, jei prieš duris aklavietė ar į jas tiesiąja eina važiuojamoji gatvė. Geriau, jei sklypas bus aptvertas gyvatvore, o ne reta metalinių strypų tvora. Nesistatykite namo ant šlaito - chi ištekės kaip upelis.

Jei atidarę prieangio duris pamatėte tualeto duris arba veidrodį - negerai, reikalai klostysis nepalankiai, sėkmė nusigręš. Tačiau jeigu tualeto iš karto nematyti, bet jis šalia, kitame aukšte - visai prastai: kasdien virš jūsų galvos praeina bloga energija.

Apskritai su durimis yra sudėtinga. Esame matę kino filmų apie praeitų amžių kilmingų žmonių ištaigingus rūmus, prisiminkime, kaip efektingai išsidėsčiusios vienoje tiesiojoje atsidaro vienos durys, o už jų dar vienos ir t.t. Pagal fengšui specialistus, tai išvis pražūtinga. Gal dėl to mūsų bajorai ir išsigimė?

Kai prieš jūsų buto duris yra kito buto durys, labai tikėtina, kad santykiai su kaimynais nėra patys šilčiausi. Jei prieš įėjimą į butą yra langas - vėl blogai. Tiesa, mūsų senosiose "chruščiovkėse" tai neįmanoma. Negi jų projektuotojai buvo įvaldę fengšui?

Kuo daugiau medžių

Prieikite prie lango ir pasižiūrėkite. Jei čia nyki dykvietė - nuobodulio buveinė - fengšui čia siūlo išeitį, panašią į tarybinių laikų talkas. Niekieno neraginami kaimynams išaiškinkite apie fengšui ir agituokite kartu sodinti medžius - kuo daugiau, tuo geriau.

Jei už lango purvinas tvenkinys, patys jo neišvalysite. Tad namuose pasistatykite didesnį akvariumą arba fontaną, tai nukreips dėmesį nuo bjauraus vaizdo. Greita tėkmė tvenkinyje gali turėti dvejopą reikšmę - pinigines pajamas arba greitas išlaidas. Kurią iš jų pasirinkti, spręsti jums.

Sienų puošyba - taip pat svarbu

Labiausiai krenta į akis paveikslai ant sienų. Atrodytų paprasta, tačiau fengšui rekomenduoja gerai pagalvoti, ką kabinate. Puiku, jei paveiksluose ar paveikslėliuose vaizduojami kalnai ar upės. Beje, idealus variantas būtų, jei jums sėdint krėsle už nugaros paveiksle būtų vaizduojami kalnai, o prieš akis - vandens peizažas. Kalnai tarsi jūsų atrama, o vanduo nuramina, suteikia lengvos energijos.

Jei patinka gyvūnai, pasikabinkite paveikslus su katinėliais arba stirnomis, bet jokiu būdu ne su tigrais ar šernais. Tas pat pasakytina ir apie statulėles. Nereikia šauktis pavojaus į savo namus. Abstraktūs zigzagai taip pat negerai, kampai taip pat gali lemti nemalonias pasekmes. Tad mėgautis Pikaso kūryba vis dėlto geriau muziejuje. O jau medžioklės trofėjai - elnių ragai ar meškų kailiai, - pagal fengšui, visiškai negalimi, nes tai - tikras blogis.

Kas bebūtų kabinama ant sienų, rašte neturi būti aštrių kampų, trikampių, apskritai jokios agresijos simbolių. Akims kur kas mielesnės lengvos ir aptakios formos, jos jums suteiks gerumo.

Tęsinys - kitą šeštadienį

Parengė Rima BRUZGULYTĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder