Baltijos prospekte - naujos kartos daugiabučiai

Baltijos prospekte - naujos kartos daugiabučiai

Įkandin sostinei ir Kaunui išjudėjo ir Klaipėdos nekilnojamojo turto naujos statybos būsto rinka. Didėja pasiūla, statomi ne tik atskiri kotedžai ar daugiabučiai, auga ir nauji kvartalai.

Vienas didžiausių naujų projektų uostamiestyje šiuo metu yra Baltijos prospekte, šalia PC "Grandus", kylantis kvartalas, pavadintas "Baltijos terasomis". Tai keturi aukštos kokybės A energinės klasės daugiabučiai, kuriuose bus vieno, dviejų ir trijų kambarių butai. Norintiesiems erdvesnių namų bus pasiūlyta galimybė sujungti du butus. Pastatai - septynių aukštų, su greitaeigiais liftais. Visuose butuose yra suprojektuoti erdvūs, nuo 3,85 kv. m iki 5,6 kv. m, įstiklinti balkonai arba terasos.

Sutvarkys miesto piktžaizdę

UAB "Klaibuta" pernai iš banko įsigijo 1,2 ha sklypą Klaipėdos miesto viduryje, Baltijos pr. 111. Iki tol beveik dešimtmetį ši teritorija buvo apleista ir kėlė nemažai rūpesčių aplinkinių namų gyventojams. Dar 2008 metais bankrutavusi įmonė buvo suplanavusi šioje teritorijoje statyti 230 butų.

Nors naujieji savininkai įsigijo sklypą jau su statybos leidimu, buvo nuspręsta netaupyti ir atnaujinti projektą, t. y. pritaikyti jį šių dienų poreikiams. Dėl to statomų butų skaičius sumažėjo iki 180, numatyti sandėliukai rūsyje, per 200 automobilių stovėjimo vietų kieme ir požeminėje aikštelėje. Bus pasirūpinta ir elektromobilių įkrovimo stotelėmis.

Sklypas bus aptvertas, įvažiavimas pro pakeliamąjį užkardą. Teritorijoje bus pasodinta daugiau nei 20 įvairių medžių, nutiesti pėsčiųjų takai, kieme įrengta vaikų žaidimų aikštelė.

Šalia naujojo kvartalo yra keturi prekybos centrai, mokyklos ir darželiai pasiekiami pėsčiomis, netoliese ir Naujoji Smiltynės perkėla. Nors Baltijos prospektas yra judri gatvė, naująjį kvartalą nuo miesto triukšmo apsaugo seni daugiabučiai, sukuriantys puikų natūralų skydą nuo garso ir dulkių.

Grindinio šildymo sistema

"Baltijos terasose" įrengiama centrinė kolektorinė šildymo sistema, prijungta prie miesto šilumos tinklų, turinti individulius temperatūros reguliavimo ir apskaitos prietaisus. Dar neįprasta naujovė daugiabučiuose - butai bus šildomi ne radiatoriais, bet grindyse išvedžiota sistema.

Anksčiau šiltos grindys buvo prabangos rodiklis, dabar tai tampa nauja modernaus gyvenimo norma, kuri įgyvendinama ir daugiabučiuose. Grindinis šildymas taupo vietą, nereikia valyti radiatorių ir derinti prie jų interjero, nėra jokių apribojimų išdėstant baldus, taupoma energija (reikia palaikyti žemesnę temperatūrą), o svarbiausia - tai higieniškas, sveikesnis ir itin komfortiškas šildymo būdas.

Kartu su puikia namo šilumos izoliacija ir kokybiškais langais toks šildymas leidžia tikėtis ir labai mažų eksploatacinių sąnaudų.

Butai parduodami su daline apdaila, tad naujakuriai galės patys įsirengti namus pagal savo skonį. Nenorintiems užsiimti įrengimu savarankiškai UAB "Klaibuta" pasiūlys galimybę įsigyti ir butus su pilna apdaila arba įrengti juos su dizainerių pagalba pagal individualius pirkėjų pageidavimus.

Populiarumas viršijo lūkesčius

Nors kvartalas dar tik statomas, butų pardavimas jau įsibėgėjo. Šiuo metu rezervuota apie trečdalis butų pirmajame name, kuris bus pastatytas ateinančiais metais.

Pasak "Baltijos terasų" pardavimo atstovės Nadeždos Kovaliovos-Matiukienės, tai yra tikrai geras rodiklis.

"Įvertinus tai, kad butai dar nėra pastatyti ir nebuvo aktyvios reklamos kampanijos, susidomėjimas yra labai didelis. Ką jau kalbėti apie bene patogiausią vietą mieste. Manau, prie to prisideda ir puiki statytojo reputacija bei patirtis", - teigia N. Kovaliova-Matiukienė.

Kvartalą vysto UAB "Klaibuta" - jau kelis dešimtmečius sėkmingai veikianti uostamiesčio statybos įmonė, taip pat valdanti įvairų nekilnojamąjį turtą ir vystanti kitus projektus Vakarų Lietuvoje. Įmonė yra atestuota ir turi teisę būti ypatingų statinių statybos rangovu.

Statybose UAB "Klaibuta" talkina ir kitos žinomos bei patikimos bendrovės - UAB "Klaipėdos monolitas", UAB "Ranga" ir kitos patyrusios, gerą vardą turinčios statybos įmonės.

Ne tik butai

Visiems keturiems pastatams jau pakloti pamatai, nutiestos komunikacijos. Pirmojo - "A" - namo statyba jau įsibėgėjusi, jis bus užbaigtas ateinančių metų antrąjį ketvirtį.

Šio pastato pirmajame aukšte įsikurs medicinos įstaiga. Numatyti įėjimai į gyventojų laiptinę ir į medicinos įstaigą yra iš skirtingų pastato pusių, taip pat atskirtos įvažos ir automobilių stovėjimo vietos. Viskas apgalvota tam, kad gyventojai ir įstaigos lankytojai netrukdytų vieni kitiems, bet jaustų abipusę naudą iš naudingos kaimynystės.

Atiduodant eksploatuoti pirmąjį namą jau bus nutiesti takai, paruoštos automobilių stovėjimo vietos, sutvarkyta visa kita aplinka, kad pirmieji naujakuriai nepatirtų jokių nepatogumų dėl toliau vykstančių statybų.

Daugiau informacijos apie projektą - www.BaltijosTerasos.lt

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder