Vokietija nurodė "Google" riboti asmeninių duomenų rinkimą

Vokietija nurodė "Google" riboti asmeninių duomenų rinkimą

Vokietijos valdžios pareigūnai trečiadienį nurodė JAV interneto milžinei "Google" įvesti apribojimus asmeninių duomenų rinkimui, informuoja "EUbusiness".

Duomenų apsaugos biuras, įsikūręs Hamburgo mieste, pareiškė nurodęs bendrovei "Google" įvesti "būtinus pokyčius", kad Vokietijos vartotojų duomenys būtų naudojami "leistinu teisiniu pagrindu".

Toks Hamburgo duomenų apsaugos biuro nurodymas patvirtino ankstesnį su šiuo klausimu susijusį sprendimą, kurį "Google" apskundė. Biuras sutiko su kai kuriais "Google" iškeltais prieštaravimais ir atitinkamai pakoregavo nurodymą, nors skundas iš esmės buvo atmestas.

"Google" gresia bauda, jeigu ji nesilaikys šio nurodymo. Per mėnesį ji gali paduoti skundą administraciniam teismui.

Vokietijoje ypač rūpinamasi užtikrinti asmeninių duomenų saugumą, taip yra daugiau dėl šiurkščių pažeidimų, fiksuotų nacistų ir komunistų diktatūrų laikais.

Europos Sąjungos (ES) antimonopolinės reguliavimo institucijos "Google" veiklos tyrimą pradėjo dar 2010 metais, sulaukusios skundų iš tokių konkurenčių kaip "Microsoft". Pateiktuose dokumentuose buvo teigiama, kad "Google" paieškos sistema nesąžiningai stumia iš rinkos savo konkurentes. Pareigūnai dar šį mėnesį turi nuspręsti, ar taikyti baudą JAV interneto milžinei dėl galimos monopolijos Europos paieškos sistemų rinkoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder