Programišiai pavogė 76 mln. banko "JP Morgan" klientų sąskaitų duomenis

Programišiai pavogė 76 mln. banko "JP Morgan" klientų sąskaitų duomenis

JAV stambiausias bankas "JPMorgan Chase & Co" pranešė apie įvykdytą didelio masto kibernetinę ataką, kurios metu buvo pasisavinti 76 mln. finansų institucijos privačių klientų bei 7 mln. verslo klientų sąskaitų duomenys. Apie tai praneša BBC.

Programišiai išsiaiškino sąskaitų savininkų vardus ir adresus, tačiau tokie duomenys, kaip sąskaitos ar socialinio draudimo numeris, išliko nepaliesti, nurodo "JP Morgan".

JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai (SEC) pateiktame pranešime bankas teigia kol kas nepastebėjęs "po įsilaužimo jokių bandymų pasisavinti klientų lėšas". 

Kiek anksčiau šiais metais stambiausias JAV bankas jau yra pranešęs apie Rusijos programišių atakas. Rugpjūtį finansų institucija pranešė incidentą tirianti kartu su JAV teisėtvarkos pareigūnais.

"JP Morgan" teigia, kad klientams nebūtina keisti savo slaptažodžių ar imtis kitų saugumo užtikrinimo priemonių, tačiau "nukentėję asmenys negalės atlikti nepatvirtintų lėšų pervedimo operacijų, apie tokius savo veiksmus iš anksto neįspėję banko".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder