„Panasonic“ pristatė 145 colių įstrižainės plazminį ekraną su 7680 x 4320 tšk. raiška

„Panasonic“ pristatė 145 colių įstrižainės plazminį ekraną su 7680 x 4320 tšk. raiška

Besidomintiems TV industrija gerai žinoma, kad ši rinka dar tik ruošiasi pereiti prie aukštos raiškos formato 4K, pavyzdžiui, bandomosios transliacijos pažadėtos 2012 m. Londone vyksiančių Olimpinių žaidynių metu.

Tiesa, masinis naujojo standarto diegimas, net pačių optimistiškiausių ekspertų teigimu, galimas tik šio dešimtmečio pabaigoje ar net kito pradžioje, ir tai tik Japonijoje ir Pietų Korėjoje. Tačiau tai nesustabdė kompanijos „Panasonic“, kuri paskelbė apie bendradarbiavimą su korporacija „NHK“. Bendro darbo rezultatas – net 145 colių įstrižainės plazminis ekranas su įspūdinga 8K raiška.

Šis formatas, pavadintas „Super Hi-Vision“, leidžia atkurti vaizdą, kurio raiška siekia 7680 x 4320 taškų, o tai yra ženkliai daugiau, nei šiandien gali pasiūlyti visuotinis „Full HD“.

Be to, šis ekranas su pirmuoju 8K sprendimu gali apsieiti be ekrano apšvietimo, o kūrėjams pavyko išspręsti „plazmos“ mirgėjimo problemą, esant tokiai didelei raiškai.

Naujojo ekrano demonstracija įvyks gegužės mėnesį, o tokį produktą panaudoti numatoma, pavyzdžiui, reklamos srityje, švietimo sistemoje, medicinoje ir t. t.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder