skaitmenizacija

KN skaitmenizacija: Klaipėdos SGD terminalo veikloje visiškai atsisakyta popieriaus

KN Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo veikloje nuo vasario mėnesio visiškai atsisakyta popieriaus ir veiklai reikalingų ataskaitų teikimas vykdomas tik elektroniniu būdu.

Vienas iš 2019-aisiais metais KN pradėtos įgyvendinti skaitmenizavimo ir inovacijų strategijos iškeltų tikslų buvo skaitmenizuoti veiklos procesus ir žymiai sumažinti sunaudojamo popieriaus kiekį. Proveržis pasiektas Klaipėdos SGD terminale: bendrovės informacinių sistemų bei kitų skyrių specialistai užtikrino atitinkamą Klaipėdos SGD terminalo bei keliolika kilometrų nuo paties terminalo nutolusios Dujų apskaitos stoties sistemų sąveikavimą bei sukūrė duomenų mainų sprendimą. Juo besinaudojantys terminalo darbuotojai nuo šiol savo darbe nesunaudoja nė vieno popieriaus lapo.

„Pasiektą tikslą vadiname dar vienu „pirmuoju kartu“ plaukiojančių SGD terminalų industrijoje. Popieriaus atsisakymas SGD terminalo veikloje yra ne tik mūsų ryžto kurti inovatyvią bei aplinkosauginiu požiūriu atsakingą organizaciją įrodymas, bet ir veiklos sąnaudas mažinanti bei tokiu būdu naudą dujų vartotojams atnešanti priemonė“, – akcentuoja KN Teisės ir administravimo direktorius bei KN skaitmenizavimo ir inovacijų strategijos vadovas Rytis Valūnas. 

Popieriaus atsisakymas veikloje buvo viena iš skaitmenizacijos strategijos krypčių siekiant efektyvinti terminalo ir su juo susijusios infrastruktūros veiklą. Šiuo metu vykdomi ir kiti, pavyzdžiui, su įrangos atnaujinimu ir sujungimu į vieną valdomą sistemą susiję darbai, leisiantys sumažinti terminalo veiklos sąnaudas. Tai sudarys sąlygas efektyviau valdyti SGD terminalo dujų apskaitos stotį ir taip sumažinti klaidų tikimybę bei optimizuoti žmogiškuosius išteklius. Skaičiuojama, jog šiuo sprendimu bendrovės SGD veiklos sąnaudas, kurios iš dalies atsispindi ir galutinėje dujų kainoje, pavyks sumažinti beveik 28,7 tūkst. eurų per metus. Skaitmenizacija, procesų efektyvinimas, sąnaudų mažinimas yra svarbūs žingsniai, siekiant strateginio tikslo – iki 2030 m. sukurti Klaipėdoje patrauklų ir komerciškai efektyvų SGD paslaugų teikimo centrą, kuriantį vertę aplinkai bei viso regiono gamtinių dujų vartotojams. 

Darbo be popieriaus kultūra per 2019 m. KN leido pasiekti reikšmingų rezultatų – per metus KN veikloje sunaudoto popieriaus kiekis sumažėjo 44 procentais. Skaičiuojama, jog dėl šios iniciatyvos pavyko išsaugoti  89 medžius.

Darbo be popieriaus kultūros įdiegimas bei visiškas popieriaus atsisakymas bendrovės veikloje yra vienas iš KN skaitmenizavimo ir inovacijų strategijos elementų, o ši strategija yra KN veiklos strategijos 2020-2030 metams dalis. Plačiau su KN veiklos strategija bei bendrovei keliamais tikslais galima susipažinti jos pristatymo tinklalapyje https://2030.kn.lt/.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder