JAV nori labiau saugoti "Facebook" ir "Google" naudotojų privatumą

JAV nori labiau saugoti "Facebook" ir "Google" naudotojų privatumą

JAV administracija ragina interneto bendroves labiau saugoti savo vartotojų privatumą, praneša BBC. Baltieji rūmai ėmėsi veiksmų kilus nerimui, kad gali būti sekama vartotojų naršymo internete istorija ir duomenys perduodami reklamuotojams

36 JAV valstijų prokurorai Baltiesiems rūmams neseniai nusiuntė laiškus, kuriuose rašo, kad yra susirūpinę dėl "Google" planų vartotojų duomenis perduoti iš vieno bendrovės produkto į kitą. Į šiuos planus įeina ir ketinimas bendrovės reklamų tinklalapiuose įdiegti galimybę pasirinkti, kad kliento internete vykdomos paieškos nebūtų sekamos. JAV jau nuo 2010 metų siūlė įdiegti vienu mygtuko paspaudimu aktyvuojamą nustatymą nesekti, kokiuose tinklalapiuose lankosi klientas. Taip norima išvengti informacijos nutekinimo trečiosioms šalims.

JAV administracija pareiškė, kad interneto naudotojai turi turėti teisę apriboti aplinkybes, kuriomis leidžiama saugoti informaciją apie jų veiklą internete, teisę koreguoti informaciją ir teisę į skaidrią informaciją apie interneto bendrovių privatumo politiką.

"Google", "Facebook" ir kitos panašios bendrovės pasirašė sutartį ir įsipareigojo sukurti vartotojų privatumo taisykles pagal Teisių bilį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder