"iPhone 4S" ar naujasis "Galaxy S3"?

"iPhone 4S" ar naujasis "Galaxy S3"?

Vos „Samsung“ pristačius naująjį savo flagmaną „Galaxy S3“, internautai puolė jį lyginti su kitu aukščiausios klasės išmaniuoju telefonu, pernai pristatytu „iPhone 4S“, rašo naujienų portalas 15min.lt.

Balso atpažinimas

Abu įrenginiai turi pilnai integruotą valdymą balsu. „Apple“ turi „Siri“, o „Samsung“ – „S Voice“. Abiem atvejais galite pasišnekėti su virtualiu asistentu ir paprašyti jo atlikti tam tikras užduotis, pvz., išsiųsti SMS, paskambinti, kalendoriuje įrašyti susitikimą ir t.t.

„S Voice“ dar nebuvo pakankamai nuodugniai išbandytas, taigi anksti vertinti, kuri programa balsą atpažįsta tiksliau. Tačiau „Android Voice Actions“ jau įrodė, kad yra geresnė už „Siri“, taigi galima tikėtis, kad „S Voice“ kokybė taip pat bus puiki.

Įspėjimai

Išleidusi operacinę sistemą „iOS 5“ „Apple“ kardinaliai pakeitė savo įspėjimų sistemą. „Notification Center“ matoma visa naujausia veikla: paskutiniai skambučiai, žinutės, aplikacijų pranešimai ir kt. Tekstinės žinutės tapo ne tokios įžūlios ir nuo šiol atsiranda ekrano viršuje.

„Galaxy S3“ patobulino operacinės sistemos „Android“ numatytąją įspėjimų sistemą. Pvz., paėmus telefoną „Smart Alert“ praneš apie praleistą skambutį telefono vibracija ir LED lemputės žybsėjimu.

Transliacijos ir failų dalinimasis

„Apple“ debesų kompiuterijos paslauga „iCloud“ leidžia laikyti visą turinį internete ir jį sinchronizuoti su įvairiais gaminiais. Taigi jei telefonu nusipirksite dainą „iTunes“, ji automatiškai atsiras ir kompiuterio grojaraštyje.

Sklandė gandai, kad kartu su „Galaxy S3“ „Samsung“ taip pat pristatys savo „debesų tarnybą“, tačiau bent vakar tai neįvyko. Tiesa, „Android“ atveju „iCloud“ puikiai atstoja „Google Drive“.

„Galaxy S3“ įdiegtos technologijos leidžia patogiai pasiekti turinį nuotoliniu būdu. „AllShare Cast“, pavyzdžiui, „Wi-Fi“ ryšiu sujungia telefoną su televizoriumi, kompiuteriu ar planšete ir leidžia šiuose įrenginiuose transliuoti tai, kas įjungta „Galaxy S3“. Norint šios funkcijos „iProduktuose“, reikia nusipirkti „Apple TV“ priedėlį.

Ryšiai

„Samsung“ telefono atveju bendrauti su tokį pat įrenginį turinčiais draugais tapo gerokai patogiau. „S Beam“ paslauga leidžia sujungti kelis „Galaxy S3“ telefonus ir dalintis nuotraukomis, vaizdo įrašais, failais, albumais ir t.t., naudojant NFC technologiją ir „Wi-Fi“ ryšį. Be to, „Direct Call“ funkcija automatiškai paskambins asmeniui, kurio kontaktinius duomenis esate įsijungę, vos pridėjus telefoną prie ausies.

Du „iPhone 4S“ vartotojai gali bendrauti naudodami „iMessage“, nemokamą tiesioginio susirašinėjimo aplikaciją. Šie telefonai taip pat turi funkciją „Find my Friends“ (liet. rask mano draugus), kuri naudodama GPS padeda surasti netoliese esančius „iPhone 4S“ vartotojus. Vaizdo pokalbiai su kitų „iOS“ įrenginių savininkais veikia per „FaceTime“ aplikaciją. Tačiau „iOS“ kol kas neturi nieko panašaus į „Direct Call“.

Vaizdo kamera

„Galaxy S3“ fotokameros funkcija „Burst Shot/Best Photo“ staigiai užfiksuoja 20 nuotraukų iš eilės ir rekomenduoja geriausią iš jų. Jei nesutinkate su siūlymu, galite pasirinkti kitą kadrą. Palyginimui, „Apple“ telefone įdiegta „HDR“ funkcija, vienu metu užfiksuojanti tris nuotraukas su skirtingu išlaikymu. Šios trys nuotraukos sujungiamos į vieną, todėl jos kokybė yra geresnė.

„iPhone“ kamera atpažįsta veidus ir fotografavimo metu apibrėžia juos kvadratu. „Galaxy S3“ atsakas – „Face Zoom“ – ne tik atpažįsta veidus, bet ir leidžia pasirinkti kurį nors jų bei sekti priartinus.

Socialinių tinklų integracija

„iPhone 4S“ telefone patogiai integruotas socialinis tinklas „Twitter“. Tarkime, nufotografavus nuotrauką ją galima automatiškai įkelti į „Twitter“ profilį tiesiai iš nuotraukų aplikacijos.

„Samsung“ įrenginys leidžia ne tik tiesiai įkelti nuotraukas į „Facebook“ ar „Google+“, bet ir pažymėti jose užfiksuotus draugus.

Kas laimi?

Pasak 15min.lt, vertinant techninius duomenis „Galaxy S3“ yra priekyje, tačiau svarbu nenuvertinti populiarios „Apple“ ekosistemos galios. Galutinį nuosprendį priimti anksti dar ir dėl to, kad „Galaxy S3“ prekyboje pasirodys tik vasarą, o tuo metu jau bus laukiama naujo „iPhone“ modelio. Galbūt „Galaxy S3“ derėtų lyginti būtent su juo?

Visgi naujas „Samsung“ gaminys yra puikaus dizaino ir turi intriguojančių funkcijų, kurias mes nekantraujame išbandyti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder