"Google Glass" Amerikoje bus parduodami tik vieną dieną

"Google Glass" Amerikoje bus parduodami tik vieną dieną

Amerikiečių kompanija "Google" pranešė, kad jos sukurti išmanieji (papildytos realybės) akiniai JAV bus parduodami tik balandžio 15 dieną, praneša BBC.

Tokiu veiksmu kompanija tikisi pristatyti savo naująjį produktą nedideliam technologijų entuziastų skaičiui. Asmenys, panorę įsigyti "Google Glass", privalės būti ne jaunesni nei 18 metų ir turės užpilyti specialią anketą internete. Tačiau tokių gerbėjų neturėtų būti daug, nes išmaniųjų akinių kaina sieks net 1 500 dolerių.

Pernai "Google" pardavė 8 000 šių akinių, kad vartotojai galėtų artimiau susipažinti su prototipais prieš galutinio produkto išleidimą į rinką.

Prie interneto galintys prisijungti ir vaizdą lęšyje atkuriantys akiniai tapo tikra sensacija technologijų pasaulyje, tačiau išradimas taip pat sulaukė nemažai kritikos. "Stuff.tv" technikos portalo redaktoriaus Styveno Greivso (Steven Graves) teigimu, akinių kaina visiškai neatitinka produkto funkcinių savybių.

"Manau, tai labai didelė kaina, tačiau reikia atsižvelgti į faktą, kad ji dar kris, kai produktas bus pristatytas plačiajai rinkai", - tvirtino redaktorius.

Panašios nuomonės laikosi ir "TrustedReviews" technologijų apžvalgos portalo redaktorius Evanas Kypreosas (Evan Kypreos).

"1 500 dolerių yra pernelyg didelė kaina už produktą, kurio galimybės šiuo metu labai ribotos. Tai suprantama, nes "Google" pirmiausiai su produktu nori supažindinti tikrus entuziastus, kurie padėtų vystyti akinius prieš juos pateikiant eiliniam piliečiui. Lygiai taip pat buvo pristatyti ir mobilieji telefonai", - aiškino E. Kypreosas.

BBC žiniomis, pirmieji "Google Glass" prototipai Didžiąją Britaniją gali pasiekti gegužę arba birželį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder