Gandai: naujasis „iPhone“ bus nepanašus į jokį savo pirmtaką

Gandai: naujasis „iPhone“ bus nepanašus į jokį savo pirmtaką

Iki šiol vyksta audringi ginčai apie tai, kada gi bus pristatytas naujasis „iPhone“. Kai kurie mano, kad debiutas įvyks kasmetinės tarptautinės konferencijos „Apple WWDC“ metu (pastaroji paprastai vyksta birželį ar liepą). Kiti įsitikinę, jog telefonas bus pristatytas kažkada rudenį, kaip įvyko „iPhone 4S“ atveju.

Diskusijos apie patį telefoną taip pat apaugusios įvairiais gandais: ar telefone bus „A6“ procesorius, išleistas naudojant naują technologinį procesą, ar galės jis dirbti 4G LTE tinkluose, ar jis turės didesnės įstrižainės ekraną? Po susitikimo su taivaniečių ir kinų komponentų tiekėjais analitikas Brianas White‘as įsitikinęs, kad gali atsakyti į visus šiuos klausimus.

Savo ataskaitoje, kuri pristatyta „Topeka Capital Markets“ klientams, analitikas nurodo, kad naujos kartos „iPhone“ turės 4 colių įstrižainės ekraną, 4G LTE modulį, naują puikaus dizaino korpusą, kuris bus gaminamas iš vientiso metalo bloko (kaip „iPad“), taip pat bus pasinaudota gamybinėmis technologijomis, kurios aktualios gaminant „MacBook Air“ ir „MacBook Pro“ korpusus.

„Mes manome, kad tai bus didžiausias ir esminis „iPhone“ atnaujinimas, kuris suteiks 4 colių ekraną ir naują, daug gražesnę išvaizdą su, mūsų manymu, vientiso metalo korpusu“, – rašoma analitiko ataskaitoje.

B.White‘as yra įsitikinęs, kad kiekvienas, kuris pamatys naują „Apple“ išmanųjį telefoną, taps jo gerbėju, nekalbant apie aparatines galimybes: „Ši nauja išvaizda taps svarbiausiu argumentu pirkėjams, kurie nuspręs atsinaujinti.“

Jo nuomone, telefono komponentų tiekimas prasidės birželio mėnesį, taigi laukiamas anonsas įvyks rudenį.

Analitikas taip pat teigia, kad „Apple“ ruošia sumažintą „iPad“ versiją su 7,85 colio įstrižainės ir 1024 x 768 tšk. raiškos ekranu. Azijos komponentų tiekėjai pranešė, jog „Apple“ tobulina šį įrenginį. Vis tik B.White‘as mano, kad „iPad mini“ ateitis labai miglota, tad visai tikėtina, jog naujasis planšetinis kompiuteris taip ir liks prototipu.

Kalbėdamas apie trečios kartos „iPad“, amerikiečių analitikas pažymi, kad ekranas „Retina“ lėmė labai didelę paklausą ir kartu tapo tam tikra problema organizuojant tiekimą, tačiau iš esmės šios problemos jau išspręstos. Tiekėjų teigimu, vartotojų noras įsigyti trečios kartos „iPad“ išlieka labai didelis. Pavyzdžiui, Kinijoje, nors „Apple“ planšetinis kompiuteris oficialiai neparduodamas, jis yra labai populiarus „pilkojoje“ rinkoje.

Analitikas prognozuoja „Apple“ akcijų kainų šuolį per artimiausius 12 mėnesių iki 1000 dolerių (nuo dabartinių 605 dolerių) už vieną akciją. Kartu pažymima, kad „Apple“ televizoriaus pasirodymas leis dar labiau padidinti kompanijos vertę.

faceit.lt

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder