ES: "Google" pažeidė antimonopolines taisykles

ES: "Google" pažeidė antimonopolines taisykles

Europos Komisija (EK) ketvirtadienį JAV bendrovei "Google" pateikė kaltinimus dėl konkurencinių įstatymų pažeidimo. Informacinių technologijų milžinė, įtariama, sistemingai kreipusi vartotojus į savo produktus ir paslaugas iš paieškos rezultatų. Bendrovei už tokius pažeidimus gresia didžiulė bauda.

Pasak Europos komisarės konkurencijos klausimais Margretės Vestager (Margrethe Vestager), korporacija "Google" turi per dešimt dienų pateikti atsakymą į kaltinimus. Anot M. Vestager, jai nerimą kelia "neteisinga pirmenybė", kurią "Google" teikia savo produktams paieškos rezultatuose. "Mes lauksim atsakymo iš "Google", prieš priimdami galutinį sprendimą", - sakė M. Vestager.

Europos Komisija ištyrė kaltinimus, kuriuos prieš korporaciją "Google" per laikotarpį nuo 2010 metų iškėlė tokios bendrovės kaip "Microsoft", "Tripadvisor", "Streetmap" ir kitos. Jos skundžiasi dėl "Google" politikos paieškos sistemos rezultatuose teikti pirmenybę savo produkcijai ignoruojant konkurentes.

Konkurentės atkreipė EK dėmesį, kad "Google" paieškos sistema teikia pirmenybę nuorodoms į korporacijos paslaugas "Google+", "Google Maps", "YouTube", taip kenkdamos kitoms bendrovėms.

Antradienį korporacijos vadovybė pareiškė apie savo planus užginčyti visus kaltinimus pažeidus konkurencijos taisykles ir antimonopolinius įstatymus, nes yra įsitikinusi dėl savo teisumo.

Ekspertų nuomone, šios bylos svarstymas gali užsitęsti kelerius metus, o tuo atveju, jeigu "Google" kaltė bus pripažinta, korporacijai gresia šimtų milijonų dolerių baudos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder