Bilas Geitsas ir toliau atsikrato "Microsoft" akcijų

Bilas Geitsas ir toliau atsikrato "Microsoft" akcijų

Per pastarąsias keletą savaičių vienas iš Microsoft įkūrėjų Bilas Geitsas  pardavė 20 mln. kompanijos akcijų, už jas buvo gauta apie 752 mln. JAV dolerių, praneša "Computer World".

B. Geitsas toliau tęsia nuoseklų Microsoft vertybinių popierių atsikratymo procesą, tuo tarpu gautos lėšos nukreipiamos į jo ir jo žmonos Melindos vardu pavadintą labdaros fondą.

Šiuo metu vieno turtingiausio pasaulyje žmogaus rankose išlieka 338 mln. kompanijos Microsoft akcijų. Įdomu tai, kad buvęs Microsoft generalinis direktorius Steve'as Ballmeris turi 332 mln. akcijų, be to, šiuo metu jis yra antras pagal turimų Microsoft akcijų kiekį kompanijos akcininkas.

Ekspertai apskaičiavo, kad jei B. Geitsas ir toliau kas ketvirtį pardavinės po 20 mln. programinės įrangos giganto akcijų, jo turimos Microsoft vertybinių popierių atsargos turėtų išsekti maždaug 2018 m. rugsėjį.

Likusios B. Geitso akcijos dabar vertinamos 12,8 mlrd. JAV dol. (apie 32,5 mlrd. Lt). Priminsime, kad vasario 4 d. B. Geitsas paliko Microsoft direktorių valdybos pirmininko postą, tačiau išliko valdybos nariu ir patarinės naujam Microsoft vadovui Satya Nadellai techniniais klausimais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder