Ar tikrai iš "Maps.lt" dingo "Kedžio" gatvė?

Ar tikrai iš "Maps.lt" dingo "Kedžio" gatvė?

Vis nerimstant su Drąsiaus Kedžio istorija susijusiems įvykiams, kliūva ir "Maps.lt" svetainei.

"Dažnai sulaukiame skambučių ir žinučių, kad šioje interneto žemėlapių svetainėje nėra taip dažnai minimo Kedžių namo adreso Garliavoje: „Jūsų žemėlapis nerodo Klonio gatvės Garliavoje ir tų, kurios veda prie jos, t.y.: Artojų, Mokyklos, Žilvičio. Arba tai klaidelė jūsų puslapyje, arba didelė bėdelė“.

Tokie įtarimai ar net kaltinimai jau ne pirmą kartą metami internetinių žemėlapių svetainei „Maps.lt“. Ir pateiktas pavyzdys – tik viena švelniausių kaltinimo formų.

Pabandžius ieškoti minimos gatvės, paaiškėja, kad Klonio g. Garliavoje tiesiog ...nėra! Kaip nėra ir link jos vedančių Artojų, Mokyklų, Žilvičio gatvių. Kodėl taip nutiko? Ar tai – tik klaidelė? Ar „Maps.lt“ tikrai pateko į bėdą ir nepateikia ar, dar blogiau, bando nuslėpti taip daugelį dominančią adresų informaciją?

Iš tiesų situacija daug paprastesnė. Klonio g. su joje esančiu neramumais apipintu Kedžių namu yra ne žurnalistų linksniuojamoje Garliavoje, o prie jos prisišliejusioje Teleičių gyvenvietėje. Būtent taip oficialiai vadinama ši vietovė. Kadangi svetainėje naudojami tiksliausi, iš valstybinių duomenų bazių gaunami duomenys, tai ir paieška pateikia visus galimus rezultatus pagal oficialius įrašus", teigia svetainės atstovė Jolanta Masionienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder